≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadal se posle dve godine vratio kao da nije pauzirao! Kralj šljake počistio rivala na svom terenu u Barseloni

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije se ni namučio Španac

  • 6
Rafael Nadal Foto: Pau Barrena / AFP / Profimedia

Trenutak koji su ljubitelji tenisa dugo čekali dogodio se ovog utorka. Rafael Nadal se posle dve godine vratio na svoju omiljenu podlogu šljaku i u prvom kolu turnira u Barseloni porazio Flavija Kobolija sa 2-0, po setovima 6:2, 6:3.

Turnir koji je čak dvanaest puta osvajao video je Španca u najboljem svetlu. Dugo se Rafa premišljao o svom povratku na teren, povlačio sa nekih prethodnih takmičenja, možda i tempirao da to bude baš na omiljenom mestu. Bilo kako bilo, dokazao je klasu.

Pitanje je koliko dugo će fizički moći da igra na ovom nivou, ali ako bude mogao da pruža slične partije, moguće je da će pomrsiti račun i igračima iz samog vrha.

Dva brejka u prvom setu bila su mu dovoljna da izađe na kraj sa Italijanom, iako je propustio još šest šansi pored toga, dok je u dtugom setu najpre oduzeo servis protivniku u drugom gemu, izgubio prednost u trećem, ali je već opet bio na plusu od dva u četvrtom i tu razliku je održao do kraja.

Nadal je ove godine nastupao samo u Adelejdu, gde ga je u drugom kolu zaustavio Džordan Tompson, a u Barseloni će u drugom kolu igrati protiv četvrtog nosioca Aleksa de Minora.

Turnir u Barseloni igra se za maksimalno 500 bodova i nagradni fond od 2.782.960 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Fric pobedio Nadala: Iznenađenje na startu završnog Mastersa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA