Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je sve Dušan Lajović zaradio plasmanom u četvrtfinale Barselone: Ovo je jako bitno i za Srbiju!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijske igre su u pitanju

  • 0
Dušan Lajović Foto: Joma Garcia / Actionplus / Profimedia

Veliki rezultat u pravom momentu za Dušana Lajovića! Srpski teniser je pobedom protiv Alehandra Davidoviča-Fokine 2-1 (7:6, 3:6, 6:1) prošao u četvrtfinale turnira u Barseloni.

Meč sa čak jedanaest iskorišćenih brejk šansi je posle dva i po sata pripao trenutno 59. na planeti, a ovom pobedom Duci je napravio krupan korak ka jednom od bitnijih dostignuća.

Naime, desetog juna zaključuje se lista sa učesnicima Olimpijskih igara u Parizu, i u tom momentu će najboljih 56 tenisera i teniserki obezbediti plasman. Kako je Lajović trenutno ispod crte i u ovoj nedelji upravo brani velikih 250 bodova osvojenih u Banjaluci prošle godine, izuzetno je važno da što dalje dogura.

Duci je plasmanom u četvrtfinale odbranio 100 bodova za ranking i na tabeli uživo je tek 74, međutim ispadanjem bi ostao na zaista malim šansama da se domogne OI, pa je ovaj podvig vrlo bitan.

Pored Novaka Đokovića i Laslo Đere je trenutno u sjajnoj poziciji da ode u Pariz, dok će borbu do kraja voditi i Miomir Kecmanović, na tabeli uživo 64. na svetu.

Osim stotinu odbranjenih poena, Lajović je zaradio i 75.850 dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković "sparinguje" sa Dušanom Lajovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA