≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Duci je nezaustavljiv! Lajović u polufinalu Barselone!

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fantastičan meč za srpskog tenisera

  • 5
Dušan Lajović Foto: Wang Tiancong / Xinhua News / Profimedia

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u polufinale turnira u Barseloni pošto je u četvrtfinalnom duelu sa 2:1 savladao Francuza Artura Filsa.

Odlično je Duci ušao u meč i već na startu napravio je brejk, koji potom potvrđuje. Ipak, posle 3:1 za srpskog tenisera, Francuz pojačava ritam, igra mnogo bolje i dolazi do brejka za izjednačenje. Delovalo je da je Fils u naletu, ali, umesto preokreta Lajovića dolazi do novog brejka i prvog osvojenog seta.

U nastavku, Fils je odmah iznenadio Lajovića. Francuz, inače 36. teniser sveta, dolazi do dva brejka. Posle 5:1, Duci je jedan uspeo da vrati, ali to je bilo nedovoljno da se vrati u set. Tako, usledio je odlučujući treći set u kojem je Lajović posle 3:2 upisao brejk, koji je uspeo da potvrdi i povede sa 5:2. Imao je meč loptu srpsti teniser, ali prvu nije iskoristio, ali je potom ponovo došao u situaciju da oduzme gem rivalu, koju koristi za veliku pobedu.

Posle ovog trijumfa, Lajović će igrati u polufinale gde će mu protivnik biti Stefanos Cicipas, koji je savldao posle velike borbe Fakunda Dijaza Akoste iz Argentine u tri seta - 2:1 (4:6, 6:3, 7:6).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA