Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo, Hamade! Međedović na korak od plasmana u glavni žreb Mastersa u Madridu

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veoma velika pobeda

  • 0
Hamad Međedović, srpska teniska nada Foto: MN Press

Srpski teniser Hamad Međedović uspešno je preskočio prvu prepreku u kvalifikacijama za Masters u Madridu, pošto je bio bolji od dosta bolje rangiranog tenisera Uga Gastona sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1, te će mu biti potrebna još jedna pobeda da dođe do glavnog žreba.

Bio je Gaston favorit na ovom meču, ali ne preterano velik, s obzirom na to da je bolji od Međedovića tek za 35 mesta na ATP listi. Gaston je trenutno 95. na svetu, dok je Hamad Međedović trenutno 130. teniser, pa, ovo i nije veliko iznenađenje.

Dosta bolje je meč otvorio Gaston, koji je prvi set dobio sa 6:4, te se činilo da će meč i otići u tom smeru, da će slaviti Francuz, inače 10. nosilac u ovim kvalifikacijama.

Ipak, tada mu uzvraća Hamad i uzima set, iako je prvi izgubio brejk, ipak, potom uspeva da uzme dva uzastopna i slavi sa 6:3.

Tu je osetio Hamad da može da naškodi Francuzu, otvorio je i treći set takođe sa brejkom, poveo je sa 3:1, kada je napravio i novi brejk za 4:1. Sigran je bio na svoj servis, da bi ponovo oduzeo Gastonu servis i slavio sa 6:1.

Idući protivnik našem teniseru je Fransisko Komesana iz Argentine, koji je bio bolji od Andree Vavasorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA