Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pomislio sam da je neka prevara, ali bio je to Đoković! Otvorio nam je vrata koja su bila zatvorena"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Menšik i njegov trener ne zaboravljaju šta je Nole učinio za njih

  • 0
Novak Đoković, Jakub Menšik Foto: Instagram.com/mensik.jakub

Češki teniser Jakub Menšik i njegov trener Tomas Josefus nedavno su javno pohvalili Novaka Đokovića i zahvalili mu se na pomoći koju im je svojevremeno pružio.

Menšik je 2022. godine postao profesionalac, kao 546. je počeo 2024. da bi u međuvremenu ušao u TOP 100 zahvaljujući odličnim rezultatima. A pod tim rezultatim mislimo na pobede protiv Alehandra Davidoviča Fokine, Endija Marija, Andreja Rubljova i Gaela Monfisa na turnitu u Kataru.

Za sve to, sudeći po njihovim rečima, veliku zaslugu ima upravo Novak koji se u februaru 2022. javio i pomogao Čehu.

- Pravili smo računicu kada je Jakub sa srpskog broja koji nije znao dobio snimak na svom telefonu - rekao je Josefus za "Lekip", da bi se Menšik nadovezao:

- Prvo sam pomislio da je to prevara, ali to je bio Đoković. Novak je moj idol iz detinjstva, možete li da zamislite moju radost. Težina, ručak, oporavak... Sve što je on radio, radio sam i ja. Tu sam mnogo toga razumeo. Posmatrao sam ga, pokušao da analiziram njegovo funkcionisanje, kako se zagreva, proteže, oporavlja.

Za one neupućene, Menšik je bio Novakov gost pre dve godine pred Vimbldon. Takođe, zajedno su trenirali i u februaru 2022.

- Nije oklevao da podeli svoje znanje i kontakte. Imali smo zatvorena vrata ispred sebe, Novak ih je otvorio - rekao je trener češkog tenisera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA