Vreme čitanja: oko 1 min.

Siner se mučio sa Rusom, pa nastavio da smanjuje razliku za Novakom na 1. mestu na ATP liste

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavio je Italijan uz manje probleme protiv Pavela Kotova

  • 0
Janik Siner Foto: AP/Tanjug

Janik Siner nastavlja sa neverovatnom formom, a poslednja "žrtva" Italijana bio je Pavel Kotov iz Rusije, trenutno 72. teniser sveta, kojeg je savladao sa 6:2, 7:5 i plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu, gde ga čeka još jedan Rus, ali bolje rangirani, Karen Hačanov, koji je 17. na ATP listi.

Zanimljivo je da je u prvom setu viđeno čak šest brejkova, ali je Siner napravio dva više od rivala i dobio je set sa 6:2.

Drugi set je doneo veću borbu i stabilizaciju servisa ko obojice, ali je Kotov prvi napravio brejk i bio blizu izjednačenja u setovima. Imao je set loptu pri vođstvu od 5:3, ali je Siner uspeo da se izvuče.

Potom je napravio brejk i izjednačio, a nakon toga još jednom napao servis Kotova i uspeo da spreči ulazak u treći set i dođe do pobede.

Inače, Siner ne brani bodove u Madridu i svakom pobedom je sve bliži Novaku Đokoviću na ATP listi. Trenutno je na 8.760 bodova i smanjio je razliku u odnosu na Đokovića, koji ne nastupa u Madridu, pa nema ni šanse da dobije nove bodove, a trenutno ih ima 9.990.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA