≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dramatične reči Rafaela Nadala: "Nisam mogao da hodam pre tri nedelje"

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koliko još može da igra španski teniser?

  • 2
Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Polako, ali sigurno Rafael Nadal uspeva da se vrati na veliku scenu posle dugačke pauze. Španski teniser prošao je u osminu finala ATP Mastersa u Madridu, gde ga sada čeka Jirži Lehečka iz Češke Republike.

Na konferenciji za medije posle pobede nad Pedrom Kačinom iz Argentine, Rafa je istakao da mu mnogo znači sve vreme koje je proveo na terenu do sada.

- Hajde da vidimo kako ću se sutra probuditi. Nadam se da ću biti dobro. Zaista uživam u igri ovde i ne mogu više od toga da tražim. Svi ovi minuti provedeni na terenu ove sedmice imaju veliku važnost, kako na emotivnom, tako i na teniskom planu. Sutra je nova šansa - počeo je Nadal.

Kaže da će biti zanimljivo videti da li može sve da ponovi dva dana u nizu.

- Pre svega, moram da vidim da li mogu da igram ovako dva dana u nizu. Ako je to moguće, to mi omogućava da se takmičim. Neću ništa da garantujem, za mene je sve to i dalje misterija. Prošlo je dosta dugo od kako sam igrao sa ovakvim opterećenjem u zvaničnom meču. Ako to uspem i u narednom, biće ovo dobra sedmica za mene. 

Otkrio je potom dramatičan podatak da pre tri nedelje nije mogao ni da ustane i hoda.

- Na kraju krajeva, želim da nastavim da igram i da se takmičim, da napredujem. Srećan sam zbog svega kroz šta prolazim. Tri i po nedelje pre ovoga, skoro da nisam mogao da ustanem i da se pomerim. Gubio sam od momaka iz akademije dan za danom. Sada sam na najjačim turnirima i pobeđujem. To je napredak i treba da ga cenim pozitivno, bez obzira na to koliko je mali. U drugačijoj sam situaciji u svojoj karijeri.

Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Sa Lehečkom neće biti nimalo lako, posebno što se igra Nadala sada ni u jednom momentu ne može predvideti.

- Da, posebno posle današnjeg meča. Igram protiv igrača koji igra na visokom nivou, sa jakom servom i koji ima odlične udarce sa osnovne linije. Aleks je možda bolje rangiran nego Lehečka, ali videćemo. To što sam pobedio danas me nije iznenadilo, a sutra... Mislim da bi to bio veliki korak napred. Ne mogu da predvidim šta će biti. Više sam nepredvidiv nego ikada do sada.

Godine polako sustižu Španca...

- Čak i sa 35 godina, nikada nisam mislio da su godine problem za mene. U Australiji sam 2022. godine igrao duge mečeve i uspešno se oporavljao. Isto tako i na Rolan Garosu i Vimbldonu. Danas je druga priča. Prvo, povrede, drugo, to što nisam igrao na turnirima toliko dugo. Posle Vimbldona 2022. godine sam odigrao jedan meč u Sinsinatiju, tri na US Openu, ali od tada skoro ništa. Odigrao sam možda osam mečeva ukupno, ne znam ni sam. 

(Telegraf.rs)

Video: Goran Ivanišević o raskidu saradnje sa Đokovićem, budućnosti tenisa, planovima...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    30. april 2024 | 09:39

    nije mi jasno, ako Nadal govori istinu, zašto onda rizikuje zdravlje zbog nekih mlakih pobeda, jer se zna da dok traju teniski mečevi pokreću se ruke i noge u zaista opasne pozicije , a Nadal para ima dosta🧐🙃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA