Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija ima novog tenisera u Top 500: Tri srpska igrača ostvarila rang karijere, Novak i aduti na pauzi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je potencijalna uzdanica belog sporta u našoj zemlji

  • 1

Većina srpkih tenisera ili odmara ili je već eliminisana sa turnira u ovoj nedelji. Ipak, ima pozitivnih stvari za beli sportu u Srbiji, jer su neki naši igrači uspeli da se domognu rekordnih pozicija na ATP listi, a jedan od njih se prvi put našao i među 500 najboljih na planeti.

Novak Đoković i Laslo Đere preskočili su ovu sedmicu, dok su Miomir Kecmanović i Dušan Lajović ispali u prva dva kola Mastersa u Madridu.

Ista sudbina je zadesila i Hamada Međedovića koji nema loš period, ali je nakon glavnog grada Španije otišao u Provansu gde nije uspeo da izbori glavni žreb Čelendžera.

To je to što se tiče Top 200, ali se na nešto nižim, ali ipak visokim lestvicama svetskog tenisa dešava pozitivan pomak za srpski tenis.

Stefan Popović, 20-godišnji naš igrač, uspeo je da osvoji dva turnira u nizu i da se domogne 442. pozicije svetske rang liste.

Popović je uzeo dva ITF takmičenja u Kuršumlijskoj banji, a pre samo nekoliko dana je savladao Marijana Tamara u finalu sa lagodnih 6:4, 6:2.

To je veliki pomak za njega, jer se radi o skoku od skoro 100 mesta.

Novi rekord karijere ima i Dušan Obradović koji je na startu ove sedmice bio 666. na svetu, a posle četvrtfinala u Kuršumlijskoj banji i Mersbušu je otišao 15 mesta više.

Miljan Zekić i Filip Krajinović nisu imali obaveze ove nedelje, dok je napredak ostvario i Viktor Jović koji je bolji za 20 pozicija, pa je sada 751. na planeti.

Mladi Branko Đurić sa svojih 19 godina takođe je otišao 20 mesta napred, pa je sada 771. na svetu. Njegov razvoj je bio predviđen u nekoj bržoj traci, ali pomaci se po ovome vide i mogli bi u nastavku da vidimo još bolje rezultate.

Kod devojaka, sve su u blagoj stagnaciji ili blagom padu osim Anje Stanković koja je došla do finala dva ITF turnira u Kuršumlijskoj banji, pa je sa 658. mesta skočila na 584. poziciju.

(Telegraf.rs)

Video: PODKAST Svaka čast svima #9: Prazne tribine na meču Novaka i Nadala, zašto su se šibali Salah i Klop

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA