≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj za Nadala u Madridu, ništa od spektakla u četvrtfinalu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lehečka je ipak bio prejak za Rafu

  • 1
Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Kada jednog dana bude pričao potomcima o svojoj karijeri, češki teniser Jirži Lehečka moći će da se pohvali da nikada nije izgubio od jednog od najboljih igrača u istoriji belog sporta - Rafaela Nadala!

Iskoristio je Lehečka to što je Španac na zalasku karijere, što se nikada do sada nisu sastajali i što ni u Madridu nije u potpunosti spreman, te ga dobio u osmini finala rezultatom 2:0 (7:5, 6:4).

Lehečka je trenutno 31. igrač sveta i ovo mu je jedan od najvažnijih pobeda u karijeri, dok Nadal posle rušenja Darvina Blanša, Aleksa de Minora i Pedra Kačina nije imao snage za još jedan korak.

Tvrdi početak prvog seta pšrekinuo je Nadal koji je u 8. gemu stigao do prve brejk lopte uopšte na meču. Spasio se Lehečka tada, a zatim u 11. gemu sa nulom uzeo servis Špancu - 7:5.

Već na startu drugog seta Lehečka je uzeo brejk Nadalu, da bi u u trećem gemu imao tri šanse da se brzo odlepi. Bio je to gem koji je trajao 14 minuta, Rafa se izvukao nekako, ali do kraja ipak nije imao snage za preokret.

Čeh će u četvrtfinalu igrati protiv Danila Medvedeva koji je dan ranije savladao Kazahstanca Aleksandera Bulbika. S jedne strane šteta, jer su ljubitelji tenisa širom sveta i te kako priželjkivali da Rafu i Danila gledaju u međusobnom duelu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    1. maj 2024 | 02:58

    nista od rolan garosa sada će opet priča Nadal se još nije oporavio od stare povrede opet pauza nekoliko meseci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA