Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta povlačenje Janika Sinera sa turnira u Madridu znači za Novaka Đokovića

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće to jako važno u raspletu na ATP listi

  • 3
Novak Đoković - Janik Siner, Australijan open Foto: Tanjug / AP

Trenutno drugi teniser sveta, Janik Siner odlučio je da se zbog povrede kuka povuče sa ATP Mastersa u Madridu, zbog čega neće sutra igrati svoj četvrtfinalni meč protiv Feliksa Ože-Alijasima. 

Samim tim, on je ostao na 200 osvojenih bodova na ATP listi, jer nije branio ništa i posle ove sedmice doći će do brojke od 8.860 poena i zadržaće se na pomenutoj drugoj poziciji.

Njegovo odsustvo može da znači samo jednu stvar za Novaka Đokovića, a to je da će se zasigurno zadržati na prvom mestu ATP liste i posle turnira u Rimu!

Naime, Đoković brani samo četvrtfinale prošle sezone iz italijanske prestonice kada je poražen od svog mladog prijatelja i rivala Holgera Runea iz Danske, tako da će i da ispadne na startu izgubiti manje od 200 bodova.

Sa druge strane, Janik Siner može da osvoji samo još 900 bodova, jer je prošle godine "dogurao" do osmine finala kada je stigao do 100 poena.

To znači da Italijan maksimalno posle Italije, ako uopšte bude mogao da učestvuje, može da ima 9.760 bodova na svom kontu, dok Đoković ne može da se spusti ispod 9.790 poena ni u kom slučaju, pa čak i da odluči da umesto u Rim ode na odmor pred Rolan Garos.

Ipak, kao što smo već ranije pisali, odluka o prvom mestu na ATP listi mogla bi da padne baš u Parizu, jer Đoković tu brani svih 2.000 bodova, dok je Siner dosta "laganiji", jer je dogurao do drugog kola prošle godine.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković lumpovao uz Severinu u Dubrovniku! Kad je ušao u klub nastala je ludnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PERA

    1. maj 2024 | 19:53

    Siner AKO već sada ima problema sa kukom nema tu leba tenisa na duge staze .. pogledajte samo mučenika Mareja neznam kako uopšte hoda a kamoli da igra tenis. Svi smo videli trening Noleta na Brankovom mostu koja kičma kuk ovo može da izdrži.. nemam reči zver.. Zato uopšte Nemam sekiraciju za par poraza.. Pozdrav velikom šampionu Noletu.

  • Gasa

    1. maj 2024 | 20:16

    Teska povreda,kuk je vrlo zeznut,brz oporavak sineru, a nolo ovim ostaje i dalje na prvom mjestu.

  • Cv

    1. maj 2024 | 19:42

    Novak ce ovakvom igrom pasti vrlo brzo iz top 10 samo da ne osvoji wimbldon i us open tu ce da izgubi ogromne bodove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA