≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Atomski tenis dve dame: Sabalenka se izvukla iz nemoguće pozicije i zakazala reprizu finala iz 2023.

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meč za teniske sladokusce pripao drugoj na planeti

  • 0
Arina Sabalenka Foto: Tanjug / AP

Ljubitelji tenisa u glavnom gradu Španija ostali su uskraćeni za najavljen bogat program u muškoj konkurenciji, ali su zato u ženskoj gledali sjajnu borbu. Makar u drugom polufinalu.

Arina Sabalenka je posle ogromnog preotketa pobedila Elenu Ribakinu 2-1 (1:6, 7:5, 7:6) i tako ostavila sebi mogućnost da odbrani titulu osvojenu prošle godine na Mastersu u Madridu. 

Bila je ovo šesta pobeda za Beloruskinju u devet međusobnih mečeva protiv Kazahstanke i za tako nešto joj je bilo potrebno dva sata i devetnaest minuta borbe.

Krenulo je vrlo povoljno po Elenu, pošto je za samo 25 minuta dva puta oduzela servis rivalki i povela. Igrala je u tim momentima jedan od najboljih mečeva ove godine, a u sličnom ritmu je započela i drugi set.

U trećem gemu je došla do brejka, u osmom izgubila tu prednost, a onda u devetom obezbedila servis za pobedu, ali je opet poklekla. Sve se završilo kobno po nju, pošto je Sabalenka i pre tajbrejka došla do izjednačenja.

Elena Ribakina Foto: Tanjug / AP

Jedine brejk lopte u trećem setu nije iskoristitila Ribakina i to pri rezultatu 5:5, što joj se još jednom obilo u glavu u tajbrejku, pa je Arina svoju treću meč loptu iskoristila za slavlje.

Sabalenku u finalu čeka derbi sa Igom Švjontek, u reprizi prošlogodišnjeg finala, kada je slavila Beloruskinja.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je atraktivna teniserka koja se dopisivala s Novakom pred AO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA