≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Švjontek srušila Sabalenku u jednom od najboljih mečeva ikada pa poručila: "Ženski tenis je bolji od muškog"

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Emocija je bilo na sve strane

  • 1
Arina Sabalenka i Iga Švjontek Foto: Tanjug / AP

Kakvo finale Mastersa u Madridu! Fenomenalno! Okršaj dve najbolje teniserke današnjice pripao je Igi Švjontek i to posle tri sata i četrnaest minuta borbe, ali ono što su gledaoci poneli sa sobom je zaista dragoceno. Arina Sabalenka je spustila koplja nakon velike borbe, pa je Poljakinja sa 2-1 (7:5, 4:6, 7:6) uspela da se osveti za prošlu godinu i završnicu istog turnira.

U muškoj konkurenciji dobili smo neočekivano finale, ali su zato dve dame uspele da se domognu samog kraja i zabave zadovoljnu publiku u glavnom gradu Španije.

Sve je počelo sa po jednim osvojenim brejkom na obe strane i to je bila samo najava rovovske bitke, u kojoj niti jedna nije želela rano da se preda.

U šestom gemu Beloruskinja je propustila tri brejk šanse, u narednom Iga dve, međutim iskoristila ih je u jedanaestom i tako povela.

Neko bi rekao da je početak drugog perioda meča ličio na "tipičan" susret dve devojke na teniskom terenu, pošto smo tokom prvih pet gemova videli čak četiri oduzeta servisa, ali je nivo igre bio zaista visok.

U takvom odnosu snaga više snage je pronašla Sabalenka, pa je u kom je rivalka servirala za ostanak u setu uspela da prelomi i izjednači.

Nije mogao ni treći set bez uzbuđenja, posebno u prvoj polovini, kada su i viđena poslednja dva brejka, ali je do tajbrejka potom sve prošlo u stidljivom čuvanju egala.

Spektakl je tek usledio, prvu meču loptu je imala Švjontek na 6:5, drugu Arina na 6:7, da bi serijom od tri poena prva na svetu došla do dragocene pobede.

Gledaoci su sve znali da isprate velikim aplauzom, a posle meča je Poljakinja u emotivnoj izjavi istakla da ženski tenis i te kako ima šta da ponudi:

- Nivo ženskog tenisa je zapravo odličan, bolji čak i od muškog, ili vam to uopšte nije važno? Igrali ste 3 sata i 11 minuta, samo tri seta, ali da li o tome razmišljate ili vas jednostavno nije briga? Jer je impresivan nivo koji imate - rekla je, i nastavila:

- Pa, mislim, očigledno je da bismo izgubile ako bismo igrale protiv muškarca. Nije to u pitanju. Radi se o tome kako se dva igrača međusobno nadmeću. Mislim da možemo igrati sjajne mečeve. Znate, ja sam broj 1, ali vidim ove devojke u top 10, možemo igrati takve intenzivne bitke. Mislim da je sve u emocijama koje izaziva kod ljudi, i mislim da ne treba upoređivati nivo tenisa, već treba uporediti šta vam pruža kada ga gledate.

- Mislim da ljudi mogu puno da nauče gledajući ženski tenis, i može biti interesantan i emotivan - zaključila je Iga.

Švjontek će od ponedeljka bežati Sabalenki preko 3400 poena, a titulom u Madridu zaradila je 1.107.709 dolara. Ovo joj je ujedno i 20. titula u karijeri, a ima i dalje 22 godine!

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je atraktivna teniserka koja se dopisivala s Novakom pred AO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    5. maj 2024 | 14:02

    ženski tenis je tako dosadan, drugo, izgleda ( meni barem ) to glasno jaukanje, kratke suknje i pokazivanje zadnjice zaista odvratno. A da je bolji tenis od muškoga vidi se i po interesovanju publike koje je vrlo malo na tribinama. zato , ja lično se ne sećam kada sam zadnji put gledao uopšte ženski teniski meč. Inače, divim se lepi obučenim ženama bez golotinje, jer ženu najviše krasi njen stid.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA