≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li Toni Nadal brani ili napada Rafu? Objasnio zašto je Đoković najbolji, pa iskritikovao nećaka

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čudna izjava strica Rafaela Nadala...

  • 1
Rafael Nadal, Novak Đoković Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, izneo je svoje mišljenje o tome zašto smatra da je Novak Đoković najveći teniser svih vremena, a ne njegov bratanac ili Rodžer Federer.

Govoreći pred Masters turnirom u Rimu, Toni je istakao razliku između Đokovića i drugih velikana tenisa. Toni je naglasio da je Đokovićeva posvećenost ishrani i načinu života drugačija od Nadalove opuštenosti.

- Mislim da je Đokovića motivisala želja da napiše priču, da postane najbolji igrač u istoriji, dok je Rafa sa druge strane uvek živeo sasvim normalnim životom. Rafa igra tenis, ali normalno živi, jede, igra fudbal i bavi se drugim aktivnostima. Sećam se jednog treninga kada nam je njegov menadžer prebacio kako Rafa nije profesionalan, a moj odgovor je bio da ni ne želim da to bude, već da je dovoljno samo da daje sve od sebe kada je na terenu i da u slobodno vreme može da živi kao običan čovek. Za razliku od njega, Novak jako pazi šta jede, kako provodi slobodno vreme i ima potpuno drugačiju viziju od Rafe i Rodžera. Na kraju, sva trojica su želeli da budu najbolji ikada, a u toj priči je najvažnije bilo to koliko su spremni da se žrtvuju - rekao je Toni.

Njihov dugogodišnji rivalitet s 59 međusobnih duela, rekordom u istoriji tenisa, prikazuje intenzitet njihovog rivalstva, s Đokovićem koji vodi 30-29. Dok se poslednji put sreli pre dve godine na Rolan Garosu, očekuje se da bi se ponovo mogli susresti u Rimu, dok obojica nastupaju u "Večnom gradu".

(Telegraf.rs)

Video: PODKAST Svaka čast svima #9: Prazne tribine na meču Novaka i Nadala, zašto su se šibali Salah i Klop

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yy

    6. maj 2024 | 16:11

    HMMM ni blizu nije istina Nadal je živio samo za tenis dao sve ama baš sve od sebe da bude najbolji, uprkos enormnom naporu žrtvovanju svog zdravlja i svega ostalog to nije bilo dovoljno. Nadal je doživljavo depresiju, nije danima izlazio iz kuče od paščadluka ili ljepše rečeno ljubomore kad je nole osvajao titule. Nije gospodine stvar u ishrani stvar je u tome da je Nadal bar jedan level ISPOD Noleta kako sa talentom tako i sa svim ostalim sposobnostima koje ovaj zahtjevni sport traži. Nekažem da nakon odležane depresije i ljubomore nije slatkoriječiv dok je u isto vrijeme vidljiva tolika zloba iz njegovih očiju TAČKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA