Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković našao način da opiše Nadala na Rolan Garosu, dovoljna je bila samo jedna rečenica

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike reči srpskog asa upućene svom velikom rivalu

  • 0
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Najbolji svetski teniser Novak Đoković priprema se za svoj prvi meč na Mastersu u Rimu, ali "krajičkom oka" gleda ka Rolan Garosu koji je uskoro na programu!

Otuda i ne čudi što novinare interesuje kako Novak gleda na to što bi naredni RG mogao da bude poslednji za Rafaela Nadala, te su ga pitali da najkraće moguće opiše Španca na šljaci.

- On je kao zid - rekao je Đoković i dodao:

- To je verovatno jedan od najvećih izazova koje možete da imate na teniskoj turneji, da igrate protiv Rafe na Rolan Garosu. Tamo znamo njegove rekorde. Igrao sam sa njim verovatno više nego što je bilo koji drugi igrač igrao sa njim na tom terenu.

Nole je jedan od retkih igrača koji su dobijali Nadala u Parizu, gde je Španac na RG trijumfovao čak 14 puta.

Novak Đoković Foto: Marko Jovanović

- Teren je tamo veći. Ima više prostora, što vizuelno mnogo utiče na igru i osećaj igrača na terenu. Voli da stoji prilično daleko po povratku. Imate ponekad osećaj kada je on zaista u zoni i u ritmu, ne pravi mnogo grešaka. Osećate se kao da je neprobojan - rekao je Đoković i dodao:

- Zaista je veliki izazov igrati s njim na Rolan Garosu. On je neverovatan sportista. Upornost i intenzitet koji on donosi na terenu, posebno tamo, je nešto što se retko viđalo u istoriji ovog sporta. Siguran sam da će to za njega biti veoma emotivan turnir, kao što je verovatno bio u Madridu i ovde u Rimu. Ali tu posebno zbog evidencije koje ima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA