≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadal bio pred velikim šokom u Rimu: Izgubio prvi set od 108. na svetu, pa se posle preokreta provukao

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Belgijanac preokrenuo u prvom setu, ali...

  • 0
Rafael Nadal Foto: Andrea Rosito / imago sportfotodienst / Profimedia

Rafael Nadal se vratio na teren, upisao tri pobede u pet mečeva na prethodna dva turnira, ali na jednom od njegovih omiljenih u Rimu mu nije najbolje krenulo. U okršaju prvog kola Španac je izgubio prvi set od malopoznatog Belgijanca, ali je posle okreta slavio sa 2-1 (4:6, 6:3, 6:4).

Zizu Bergs je došao po prednosti rezultatom 6:4 i tako szavio domaći zadatak pred Španca, koji je imao prednost od 3:1, ali je u petom i devetom gemu ispustio dva svoja servisa.

Meč je prekinut na početku drugog seta pošto se nekom od navijača ukazuje pomoć na tribinama. Duel je ipak ubrzo nastavljen.

Po nastavku okršaja Nadal je odmah osvojio brejk i održao ga do kraja seta odbranivši po jednu šansu do kraja ovog perioda meča, a onda je silovito krenuo i u trećem periodu duela i od trećeg gema ima ključno vođstvo.

U šestom gemu je bio na pravom izazovu, ali kada je uspeo da spasi tri brejk lopte za Belgijanca je tu bio kraj. Španac je tako došao do 70. pobede.

Španac je deset puta podizao pehar u "večnom gradu".

(Telegraf.rs)

Video: Đoković o pritisku: "Ojačali su me dueli sa Nadalom, Rodžerom i Endijem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA