≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Potukao se sa Bugarinom na terenu, veliki je navijač Rafaela Nadala: Ovo je prvi rival Novaka Đokovića u Rimu

S. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zanimljiva biografija Francuza koji se sastaje sa Srbinom

  • 0
Korentan Mute Foto: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

Čekali smo od polufinala Monte Karla Novaka Đokovića ponovo na terenu i dočekaćemo ga u petak u Rimu. Centralno igralište u "večnom gradu" ne pre 19 časova ugostiće njega i Korentana Mutea u duelu drugog kola Mastersa.

Francuz je u prvom kolu izbacio Romana Safiulina posle preokreta 2-1 (3:6, 7:6, 6:2) i tako došao do druge runde Rima i opet pažnju skrenuo na sebe, kako je to često umeo da uradi tokom karijere. Češće ipak na manjim turnirima.

Mute je rođen 19. aprila 1999. u predgrađu Pariza i počeo je da se bavi tenisom sa samo tri godine zajedno sa ocem. Oduvek je isticao da je njegov idol Rafael Nadal i da ga je on inspirisao da se bavi "belim sportom".

- Počeo sam da igram tenis dok sam ga gledao. Sećam se njegovog prvog Grend slem turnira. Čak sam ga imitirao dok sam bio dete. Radio sam gluposti, spavao sam u njegovom dresu sa Rolan Garosa. Bio sam dete, nisam imao 14 ili 15 godina. Imitirao sam njegov servis. Kada si dete, treba ti idoli. Bio sam levoruki, pa je on bio moja inspiracija. Pokušavao sam da reprodukujem ono što je on radio.

Tokom 2022. je dočekao i da se sastane sa Rafom i to je bio najlepši momenat za njega u karijeri. Poražen je sa 3-0, ali je tu rezultat bio u drugom planu

Najbolji plasman u juniorskoj kategoriji bio mu je sedmo mesto na listi. Od 2016. godine i 17. godine počeo je da beleži bolje i veće uspehe, ali nikada nije dostigao visok potencijal koji poseduje. Više je upamćen po svojim ispadima na samom terenu.

Nije bio nikada boljerangiran od 51. pozicije i za sada nema ATP titula, ali je osvojio dvanaest titula na čelendžerima i fjučersima.

Najveći od svih je tuča koju je izazvao i pokrenuo posle poraza na čelendžeru u Orleanu od Bugarina Adrijana Andrejeva. Nakon okršaja je došlo do koškanja i unošenja u lice, a pale su i teške reči. SVe to Mute je objasnio na sledeći način.

- Ne želim da se izvinjavam za ovo što se desilo na kraju meča. Kada igrač dozvoli sebi da kaže "je*i se" dva puta, dok me gleda u oči, ne mogu da mu pomognem da razume da u mom shvatanju to nije stvar koja treba da se radi. Aplaudirali ste ovom igraču na kraju meča, za vas su možda to prihvatljive stvari, za mene nisu.

- U svakom slučaju, pretio mi je i rekao da ga čekam ispred izlaza sa terena, što sam ja očigledno uradio, ali sam imao problem da ga nađem, tragao sam za njim 10 minuta. Zapravo, bio je sakriven na drugoj strani iza šest ljudi iz obezbeđenja. Čuo sam tvoje pretnje, tako da, kada izađeš iz sobe gde te kriju, biću veoma srećan da te sretnem. Čekam te nestrpljivo da možemo da popričamo mirno - napisao je Mute tada na Instagramu.

Poznat kao neko vrlo često atraktivnim potezima pokušava sebi mečeve da učini zanimljivijim, ali i publici, takođe jako često podleže emocijama i lomi rekete, a veliku kompilaciju njegovih ispada možete videti ispod.

Vrlo je aktivan na društvenim mrežama i često tvituje, a i pored toga što još uvek nije osvojio značajan pehar zaradio je preko 3 miliona dolara samo od turnira.

(Telegraf.rs)

Video: Trening Novaka Đokovića na Košutnjaku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA