≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanac spustio slušalicu Rusu, kao Novak njemu: Reklo bi se da je presudio skandal i "Kotov sindrom"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne može bez kontroverzi

  • 1

Ne može bez skandala da protekne jedan turnir na kom učestvuje Ben Šelton... Doduše, ovog puta je u glavnoj ulozi bio Rus Pavel Kotov, koji je posle preokreta poražen sa 2-1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4 i tako završio učešće u drugom kolu Mastersa u Rimu.

Trenutno 14. teniser sveta je kao i svi nosioci preskočio prvo kolo i naišao je na neočekivano tvrd orah u vidu 63. na planeti. Nije uspeo da izbaci još jednog Amerikanca nakon Aleksa Mikelsena, ali je uspeo da naljuti publiku i nakon toga izgubi meč.

Prilikom vođstva od 2:1 za Rusa u trećem setu, Kotov je previše vremena iskoristio kako bi izbrisao trag na šljaci, što je radio u nekoliko navrata i pre toga. Reklo bi se da je zaista preterivao, pa mu je arbitar dodelio poen penal.

Ubrzo se javio i Šelton, koji je imao šta da kaže i ka sudiji i ka rivalu, a publika je stala u potpunosti na njegovu stranu. Svaki poen do kraja meča propraćen je sa ovacijama za Bena, koji je na kraju upisao i pobedu.

Možemo iskoristiti i igru reči i reći da je na kraju "Kotov sindrom" došao glave Rusu, pošto je upravo to izraz nazvan po ruskom velemajstoru Aleksandru Kotovu koji se koristi u šahu za loše povučen potez nakon mnogo razmišljanja.

Nakon što mu je Novak Đoković krajem prošle sezone "spustio slušalicu" (ali i publici) nakon pobede u polufinalu US Opena, sada je Šelton imao razloga za slavlje i zakazao je duel trećeg kola sa Kinezom Žižen Žangom, koji je sa 2-0 porazio Adrijana Manarina.

Ranije tokom dana dogodila su se i dva iznenađenja, pošto je Lorenco Museti predao meč Terensu Atmaneu, dok je Nuno Boržeš eliminisao Aleksandra Bublika. U naredno kolo plasirali su se i Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, Lućano Darderi i Tijago Monteiro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    10. maj 2024 | 19:38

    Američki bahati, neotesani ološ... Nole mu je održao lekciju, ali izgleda ništa nije naučio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA