≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Novak se mučio, pa "zgazio" Mutea i zakazao duel sa Tabilom

L. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srbin se plasirao u treće kolo Mastersa u Rimu

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu, pošto je posle velike borbe savladao Francuza Korentana Mutea sa 2:0 (6:3, 6:1)

Đoković se u prvom setu poprilično namučio jer je Mute odmah napravio brejk. Francuz je stekao tri brejk lopte, Novak je uspeo da spasi jednu, ali je na kraju ipak izgubio uvodni gem. Već u drugom je naš teniser odgovorio na pravi način i poravnao rezultat, da bi Mute osvajanjem dva uzastopna gema stigao do velikih 3:1.

Ipak, kao i mnogo puta do sada, Đoković je smogao snage i počeo da igra na njemu svojstven način što je rezultiralo osvajanjem pet uzastopnih gemova. U osmom gemu Mute je slomio reket, da bi nakon toga imao šta da kaže sudiji.

Već na startu drugog seta Novak pravi brejk i već tada je bilo jasno da će francuski teniser pretrpeti poraz. Tokom uvodnog gema u drugom setu viđena je nesvakidašnja situacija jer je Muteu usred poena zazvonio telefon, te je prekinuo poen i nakratko porazgovarao što je izazvalo smeh u publici. Đoković je potom osvojio i drugi gem, da bi Mute nakon toga uspeo da smanji na 2:1 odličnim servisima.

Ipak, Novak je sa dva uzastopna gema stavio tačku na meč i zakazao duel sa Čileancem Alehandrom Tabiljom, koji je sa 2:0 u setovima eliminisao Nemca Janika Hanfmana.

TOK MEČA

Novak Đoković - Korentan Mute 2:0 (6:3. 6:1:

II SET

5:1 - Nema rešenja Mute. Serviraće Francuz za ostanak u meču

4:1 - Novi brejk za srpskog tenisera! Superiorno deluje u ovim trenucima.

3:1 - Bravo! Novak sigurnim servisima i poenima sa osnovne linije osvaja četvrti gem i korača ka pobedi

2:1 - Ne predaje se Mute. Prvi gem za Francuza u drugom setu

2:0 - Nastavlja Novak da gazi rivala. Ekspresno osvaja ovaj gem.

1:0 - Fenomenalno deluje Novak Đoković u ovim trenucima. Namučio je rivala, a kod rezultata 40:40 njegovom rivalu zazvonio je mobilni telefon. Totalno nesvakidašnja situacija

I SET

6:3 - Sve sigurniji je Novak. Propisno je izmaltretirao rivala u ovom gemu i došao do osvajanja prvog seta!

5:3 - Gubi živce Mute. Pri rezultatu 30:30 je slomio reket i ušao u raspravu sa sudijom, što je Novak iskoristio i sa dva vezana poena napravio brejk.

4:3 - Vratio se Đoković u ovaj set i, čini se, hvata željeni ritam.

3:3 - Još jedan brejk za našeg tenisera. Izdržao je nalet Mutea, bio siguran na mreži i uspeo da stigne do izjednačenja. Brejku su "kumovali" i izvanredni udarci sa osnovne linije.

2:3 - Tako je! Smanjuje Novak prednost rivala, konačno je odigrao onako kako ume.

1:3 - Mute sada ima dva gema prednosti. Izvanrednim servisima naterao je Đokovića na greške. Srpski teniser nikako ne uspeva da nametne svoj ritam na ovom meču

1:2 - I ponovo Mute pravi brejk. Uspeo je da povede sa 40:0, Novak osvaja dva vezana poena, ali više nije mogao.

1:1 - Bravo! Đoković je ekspresno odgovorio i vratio brejk. Poveo je naš as sa 30:0, dozvolio rivalu da preokrene na 40:30, ali je sa tri vezana poena uspeo da osvoji gem.

0:1 - Nije počelo kako treba za našeg tenisera. Mute pravi brejk već na startu.

PRE MEČA

Svi nosioci, pa tako i prvi, direktno su prošli dalje u drugu rundu, pa će srpski as u napad na sedmi pehar krenuti od Francuza, koji je najpre prošao kvalifikacije.

Ono što ide u prilog 83. na listi je ritam, pošto je već odigrao tri duela u Rimu, uključujući i onaj u prvom kolu, koji se poprilično odužio. Nakon pauze prouzrokovane kišom, uspeo je da savlada Romana Safiulina nakon preotkreta 2-1 (3:6, 7:6, 6:2).

U jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju Novak je slavio sa 2-0 na Mastersu u Parizu 2019.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković lumpovao uz Severinu u Dubrovniku! Kad je ušao u klub nastala je ludnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA