≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Međedović za Telegraf posle pobede karijere u Rimu: "Ne želim da stanem ovde, imamo tu ranu iz Malage..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Odlična predstava mladog srpskog tenisera okupirala je javni prostor "belog" sporta!

  • 0
Hamad Međedović Foto: Telegraf.rs

Da li je ovo baš onaj momenat koji ćemo da pamtimo u srpskom tenisu? Hamad Međedović je prošao u treće kolo Mastersa u Rimu, posle velike pobede protiv Alekseja Popirina, uspeo je da izbaci i favorizovanog Alehandra Davidoviča Fokinu sa 2:0 u setovima. Silna borba i još silniji Hamad! Međedović je u razgovoru za Telegraf otkrio kakva je atmosfera i kako se oseća posle na

- Atmosfera nikad bolja! Velika pobeda... Fokina je jako dobar igrač, a pre njega i Popirin. Jako lepa dva trijumfa, svi smo srećni i zadovoljni da sam konačno zdrav. Imao sam te pehove na početku godine, borbu sa virusima, mogu da kažem da sam našao formu.

Izdržao si u ključnim mometima, zrelost je tu?

- I u prvom i u drugom. U jednom teniskom meču ima tih par ključnih momenata, to svaki teniser može da oseti i da prepozna, mnogo su teški ti momenti. Malo sam više temperamentan i ponese me u trenutku, ali gledam da ostanem hladnokrvan. I da izgubim i da pobedim, trudim se da ostanem pribran.

Imaš "vatrenu" komunikaciju sa boksom tokom meča, podseća li te to malo na Novaka?

- To je teško da se objasni rečima (smeh), ta energija koju osećam. Imam Viktora Troickog u svom boksu koji je isto bio temperamentan, tako da me dobro razume u tim trenucima. Kondicioni je tu sada sa mnom, Ivan Pavlović. I on mi daje te fizičke smernice, i on je dosta srčan. Imamo odličnu komunikaciju, iako ima i varnica kao i kod svakoga. Dosta mi to daje energije.

Sledeći protiv je Danil Medvedev ukoliko uspe da savlada Džeka Drejpera?

- Medvedev je stvarno jedan od najboljih tenisera u poslednjih par godina, osvojio je jedan Grend slem. Prošle godine je osvojio ovaj turnir, bila bi mi čast da igram protiv njega na velikom stadionu. Radujem se unapred tome.

Da li je ovo bio momenat koji se čekao u Srbiji? Da, tako kažem, probiješ ka vrhu?

- Ima toga, razumem šta hoćeš da kažeš, ali ne možeš da budeš sto posto siguran da je to, ne možeš da budeš ubeđen, moraju kockice da se slože. Može da bude na svakom jačem turniru, dobro se osećam, ne želim da se zadovoljim ovom pobedom, idemo dalje!

Novak, Kecmanović i ti ste u trećem, ćeka se još Lajović, odličan turnir za naše?

- Sigurno. Video sam se sa svima, svi se dobro osećao. Keca je dobro izvukao, odlično odigrao. U istoj smo situaciji, podržavamo se međusobno i uvek mi je puno srce kada svi naši dobro prolaze.

Da li se ubrzo diže i Dejvis kup reprezentacija Srbije?

- Hoće sigurno! Svi imamo tu ranu iz Malage, te dve meč lopte... Nisam igrao u Kraljevu, bio sam bolestan. Eto, tu se desio mali propust, nismo bili sveži, ali definitivno imamo kvalitet i da vidimo sebe kao šampione.

Video si onaj incident sa Novakom?

- Vidio sam snimak, tačno se vidi da je momku ispala flašica iz ranca. Nema potrebe da se diže buka i galama, Novak je dobro, samo je bio nesrećan slučaj i to je to - zaključio je Međedović.

Hamad će sada imati dan pauze, a onda će se ustanoviti raspored i biće jasno da li ćemo ga gledati na Centralnom terenu protiv snažnog Medvedeva ili će uslediti neko iznenađenje. Do tada, Srbija može da se raduje najvećoj teniskoj nadi i da priželjkuje nove uspehe istog kalibra.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA