≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rafael Nadal doveo u pitanje nastup na Rolan Garosu: "Ostaje mi samo da prihvatim situaciju"

L. I.
M. B.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Španski teniser nije bio zadvoljan posle poraza

  • 0
Rafael Nadal Foto: Tanjug / AP

Poljski teniser Hubert Hurkač plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu, pošto je sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3) savladao Španca Rafaela Nadala.

Hurkač je posle sat i po vremena završio meč, a u prvom setu je nekadašnjem prvom igraču sveta prepustio jedan gem. Nakon susreta Nadal je bio vidno razočaran izdanjem.

- Mislim da rezultat prvog seta malo vara. U drugom nisam uspeo da ga poguram nazad. To je bio slučaj. Tada je počelo da bude teško. Servirao je veoma dobro, bilo mi je teško da izborim šansu da se vratim. Nisam mogao da ga oštetim, loš dan za mene. Osećao sam da sam mogao da dam još više. Loš osećaj, a osećao sam se dobro do sada. Samo mi ostaje da prihvatim situaciju. Mnogo sam predvidiviji sada nego što sam bio, mnogo sumnji, mnogo pitanja u vezi igre - započeo je Nadal.

On je takođe naveo da je uvek imao podršku.

- Uvek sam osećao podršku, i sada je tako. Vide ljudi da neću imati mnogo prilika, zato uključuju emocija, vide da su ključni momenti u tenisu. Nadam se da ću igrati još jednom ovde. Želim da budem pamćen po rezultatima, da me pamte kao dobru osobu koja je uvek poštovala druge - nastavio je Nadal.

Španac je doveo u pitanje nastup na Rolan Garosu.

- Vidite kako je bilo teško danas. Na tome je akcent. To je opcija, morate da prihvatiti da ćete jednom reći "ok, ne igram dobro, ovo je momenat da ne igram Rolan Garos". Pokušaću da to mnogo drugačije bude u dve nedelje. Odluka nije jasna u mom umu danas, ako moram da kažem koji mi je osećaj, šta mi je na umu, onda bih vam rekao da želim na Rolan Garos. Imam nekih poteškoća, ali nedovoljno da kažem da neću igrati na najbitnijem turniru u mojoj karijeri. Videću kako ću se osećati u narednim danima. Ako se budem osećao dobro, biću tamo. Ali, sve je moguće. - Nikada se neću dovoljno zahvaliti svima koji navijaju za mene, a ovde u Rimu mi je jedan od najbitnijih turnira. Uvek će mi biti u srcu, igrao sam ovde neke bitne mečeve, uspevao sam da se vratim ovde mnogo puta u poslednjih 10 puta. Uživao sam mnogo, ne znam da li ću igrati ponovo, ali je veća šansa da je ovo bilo poslednji put. Nisam čovek koji donosi odluku u vrućim momentima - rekao je Nadal, a zatim dodao:

- Nikada se neću dovoljno zahvaliti svima koji navijaju za mene, a ovde u Rimu mi je jedan od najbitnijih turnira. Uvek će mi biti u srcu, igrao sam ovde neke bitne mečeve, uspevao sam da se vratim ovde mnogo puta u poslednjih 10 puta. Uživao sam mnogo, ne znam da li ću igrati ponovo, ali je veća šansa da je ovo bilo poslednji put. Nisam čovek koji donosi odluku u vrućim momentima.

Takođe, u svom izlaganju pomenuo je i zemljaka Karlosa Alkaraza.

- Nisam bio pre Madrida spreman da igram mnogo, nećemo imati mnogo zajedničkih turnira, ali se nadam da će ih biti - rekao je Nadal.

Za kraj je prokomentarisao i navode da je ovo njegov poslednji meč na turniru u Rimu.

- Ne znam za to (ceremonija nakon meča), nisam rekao da li je ovo poslednji put u Rimu. Jeste velika šansa, ali nije 100 odsto. To je različit slučaj od Madrida, jer je to i različita emocija. Nisam predosećao nikakvu ceremoniju, ali kada bude spreman momenat za penziju, znaću sam - završio je Nadal.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte momenat kada Novaka Đokovića pogađa flaša u glavu! Sa bolnom grimasom je pao...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA