≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Lajović za Telegraf: "Biću spreman za Rolan Garos, šteta za Rim, igrao sam dobro..."

Vreme čitanja: oko 5 min.

Otkrio je Lajović i da će biti spreman za Gren slem u Francuskoj

  • 2
Dušan Lajović Foto: Joma Garcia / Actionplus / Profimedia

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće na ATP Mastersu u Rimu, nakon što je u drugom kolu eliminisan od Sebastijana Baeza iz Argentine sa 2:0.

Imao je Lajović svoje prilike, ali nije uspeo da ih iskoristi, što je Baez uspeo da kazni, i kroz dva taj-brejka dođe do plasmana dalje.

Tim povodom, Lajović je govorio za Telegraf, i izneo svoje utiske, ali i planove za Rolan Garos.

- Da, mislim, iskreno propustio sam šansu i u prvom i u drugom setu. Danas sam za moje standarde jako loše servirao, pogotovo u prvom servisu i imao sam dosta problema da nađem ritam na servisu. Dosta sam gubio nekako i tehniku i onda me je to skroz poremetilo, mislim, i nakon servisa u relijima, pogotovo u tim nekim trenucima gde sam trebao da se odvojim na neki način u meču. Žao mi je što nisam uspeo danas da dobijem, jer sam igrao i prvi i drugi meč dobro, pogotovo kada krene da se otvori poen i to, mislim da sam 80 odsto poena dobio danas iz relija kada krenemo. Sa druge strane, te neke, da kažem, mini šanse, imao sam set loptu u prvom setu na 5:3 i to da sam možda iskoristio bio bi skroz drugačiji razvoj meča, ali opet u dobrom pravcu ide dva dobra meča, spremam se sada za Pariz - počeo je Lajović, pa nastavio:

- Mislim da sam u dobroj formi, fizički se dobro osećam, igrao sam dva meča preko dva sata i telo mi je okej, tako da te neke stvari su dobre, sa druge strane samo eto, ti neki padovi koji su se danas desili ću da izanaliziram i da vidim u odnosu na prethodni meč što je bilo i što tolika promena, opet sa druge strane, i drugačiji uslovi nego prvi meč, ali mislim i drugačiji igrač. Baez je kvalitetan, pogotovo na ovoj podlozi, osetio je čim sam ja bio, da kažem, u neku ruku, u nekom diskomfortu, on je to iskoristio što je realno i prelomilo danas meč, oba taj-brejka na neki način, tj. prvi taj-brejk je odigrao dosta bolje, drugi je bio otvoren, 50-50 su bilo šanse, čak sam i spasao neke meč lopte, nažalost, onaj "bekhen pasing" u paraleli je bio par milimetara i šteta, žao mi je što bar nismo ušli u treći jer je stvarna atmosfera bila dobra i dobro su navijali i za mene i za njega, tako da sam uživao danas na terenu da igram, jedino što sam umuku mučio sa prvim servisom.

Dušan Lajović Foto: Telegraf

Atmosfera je bila zaista sjajna tokom meča...

- Da, super je igrati u ovakvoj atmosferi u Italiji, ja volim da igram, ljudi ovde vole tenis, vole i moju igru i moje mečeve prate i uvek navijaju za mene, u većini slučajeva kada igram ovde, tako da je stvarno, čak i za teren 2 je bilo pre malo mesta, tako da je bilo dobro igrati danas, šteta, kažem opet što nisam iskoristio i to sve, ali dobro, idemo dalje.

Igre u psolednje vreme bile su dobar uvod za predstojeći Rolan Garos.

- Mislim da jeste, sigurno da, prošle godine da kažem sam imao isto fin uvod pa sam nekako završio s boginjama, ali naravno opet to je nešto ne možeš da kontrolišeš. Sa druge strane, krenuo sam ovu sezonu na šljaci i da kažem onako malo nesvakidašnje u Monaku sam se razboleo dan pred turnir, bio sam ono 5 dana u krevetu i otišao u Barselonu bukvalno iz kreveta i tamo odigrao najbolji turnir u ove zadnjih par nedelja. Tako da, mislim igra je tu, idem nekako da kažem u dobrom ritmu, to je ono što svaki igrač hoće da ide na Grend slem, da se oseća dobro na terenu i sad ima jedno dve nedelje da se pripremim za Pariz, tako da ćemo videti i tamo kad stignem treninzi i to sve, ali mislim da ima dovoljno vremena da se dobro pripremim. Ja se nadam da tamo mogu da odigram kao u prošlosti što sam igrao takođe sa druge strane, nisam nosioc, mogu da igram i sa da kažem bilo kime iz prvih sto. Sa druge strane, u ovom delu svoje karijere nije mi to neki preveliki pritisak da li igram sa petim na svetu ili ne igram. Dosta sam i u zadnjih godinu, dve igrao mečeva protiv top igrača, tako da videćemo šta zreb kaže, ali opet bitno je ono kako se unutra osećam.

Dušan Lajović Foto: Tanjug.rs/AP

Dotakao se i odnosa među srpskim teniserima, kao i velikog uspeha Hamada Međedovića...

- Mislim da je na neki način i naša odgovornost tu sad starijih da prihvatimo ove mlađe generacije koje dolaze jer su i nas ove stare generacije prihvatile na dobar način. Trudim se naravno da budem dostupan za mlađe igrače i to sve, ali to je iz nekog kao teniskog aspekta, humanog i prijateljskog aspekta. Takođe, mislim da imamo dosta dobre odnose i dosta smo bliski i mislim da sa načinom na koji živimo, to je da putujemo 11 meseci u toku godine i sve to jako je bitno da možeš da ostvariš dobre konekcije, imaš dobre prijatelje u sklopu svog posla jer su ti kolege pre svega i provodite toliko vremena zajedno na turu i nije lako ono da budeš odvojen od porodice i prijatelja.

- I onda, na neki način mislim da je bitno da imamo da kažem više od tih kolegijalnih odnosa što smo i uspevali tokom svih ovih godina da imamo i da se družimo i da budemo dobri prijatelji i naravno da pružamo podršku jednim drugima. Sa druge strane, sad nekako svi smo imali neke da kažem tu svoje ono slično godlište ja i Filip, ne znam Laslo s kim možda sa Kecom, mada i tu malo neki veći jaz, onda Hamad dolazi bitno i da imaš nekog tu svog bliskog godište da možete da igrate zajedno i da gurate jedan drugog. Mislim da je ovo pozitivna nedelja za Hamada pogotovo što je dobio toliko kvalitetnih igrača i što nije igrao jako puno turnira ove godine zbog virusa i svega šta je bilo. Što pre uđeš u ritam i dobiješ više mečeva za redom to je bolje za period kada se vraćaš i kada ulaziš u ritam i pogotovo sad pred Gend slemove i pred letnjim periodom - poručio je Lajović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džontra

    11. maj 2024 | 23:24

    Ako si u dobroj formi i fizički spreman,uradi nešto...da ne bude da omalovažavam čoveka,ali ako misliš da nešto uradiš,krajnje je vreme...

  • Lord

    12. maj 2024 | 09:29

    Od 10 meceva jedan odigra solidno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA