≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Žestok debakl Đokovića u Rimu: Novak kao da je žurio na avion, pobeda karijere za Tabila

S. G.
S. P.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Nesvakidašnje Novakovo izdanje...

  • 51
Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je meč protiv Čileanca Alehandra Tabila u trećem kolu Mastersa u Rimu i ostao poražen rezultatom 2:0.

Tabilo je odigrao izuzetno sigurno i agresivno u prvom setu, pružajući malo prilika Đokoviću da se vrati u meč. Dominirajući forhendom i bez grešaka, Tabilo je brzo stekao prednost od 4:0.

Iako je Đoković uspeo da osvoji svoj prvi gem, Tabilo je nastavio svoju igru i završio prvi set sa 6:2, iskoristivši svoje set lopte.

Đoković je pokušao da se vrati u meč u drugom setu, ali Tabilo nije popuštao. Igrajući gotovo bez greške, Čileanac je održavao pritisak na Đokovića, iskoristivši svoje prilike za brejk.

Iako je Đoković pokazao momente svog talenta, Tabilo je bio previše dominantan. Konačni rezultat drugog seta bio je 6:3 u korist Tabila.

Ovaj poraz predstavlja iznenađenje za mnoge, s obzirom na Đokovićevu dominaciju u svetu tenisa. Tabilo je pokazao izvanredno umeće i mentalnu snagu, što mu je omogućilo da ostvari ovu važnu pobedu.

Ovo je svakako veliki trenutak u karijeri Čileanca, dok Đoković nastavlja da se bori za povratak u vrhunsku formu.

Tok meča

Drugi set

3:6 - Dve greške Novaka na njegov servis, ali potom i Tabilo pravi grešku i ostavlja se Novak u životu u ovom trenutku. Osmi as Novaka i to je izjednačenje, 30:30. Tabilo ima meč loptu i uspeva da brejkne Novaka i dođe do najveće pobede u karijeri.

3:5 - Au, kako igra Tabilo! Prvo drop udarac Đokovića, a onda Čileanac pretrčava dijagonalno ceo teren, stiže lopticu i vraća. Tabilo izgleda čuva servis i u ovom gemu i imaće priliku za pobedu karijere. Novak će servirati u novom gemu sa novim loptama.

3:4 - Kakav ritern Tabila, neverovatno. Novak je potpuno van meča danas. Dolazi Novak do gem lopte na svoj servis, ali đus je iznudi Tabilo. Neverovatna igra Čileanca. Sada, nakon dobre razmene udaraca, uspeva da napravi gem loptu, a onda na servis uspeva da napravi novi, sedmi as. Ono što je čudno, do sada deluje kao da nijednom nije pogledao ka svom boksu, ka treneru Zimonjiću i ostatku ekipe. Ukoliko Tabilo bude slavio u ovom meču postaće najslabije rangirani igrač ikada koji je savladao Novaka.

2:4 - Konačno se vraćaju neke Novakove karakteristike, odličan ritern, a onda i fantastičan izlazak na mrežu i drop udarac! Vraća se Novak! Ne daje Tabilo prvu brejk loptu. Novak izbacuje loptu u aut i po prvi put pokazuje emociju zbog izgubljenog poena. Izvanredan silovt servis Tabila i tako nakratko gasi Novaka.

2:3 - Ovo je možda i poslednja Novakova prilika da se ostvari pobeda, u slučaju potencijalnog brejka gotovo sigurno će izgubiti. Ipak, Novak je krenuo da igra silovito i osvaja tri vezana poena imajuči pritom gem loptu. Uzima gem nikad lakše.

1:3 - Tabilo bez greške i u četvrtom gemu drugog seta, dolazi do nove gem lopte i nakon drugog servisa je osvaja.

1:2 - Novak je upravio oborio svoj lični rekord po tome koliko malo sekundi je prošlo između dva poena. Sada pravi neverovatnu grešku, publika gleda i ne veruje šta je videla. Novak gotovo bez ikakve emocije gubi poene. Ipak uspeva da se povrati u ovom gemu i ima gem loptu, koju koristi. Publika je u transu zbog toga.

0:2 - Nastavlja se gotovo bezgrešan tenis Čileanca. nakon što je Novak uspeo da osvoji prvi poen, izgubio je četiri vezana i poražen je i u drugom gemu na servis Tabila.

0:1 - Pokazao je bolnu grimasu na licu u prvom gemu drugog seta Novak, o čemu li se ovde radi. Uspeva sa 0:30 Novak da izjednači. Rizikuje sa drugim servisom i pravi treću duplu grešku, nova brejk lopta za Tabila. Nervozna je cela publika koja je debelo na strani našeg tenisera. Nova greška i novi brejk za Tabila, koji igra perfektno.

Prvi set

2:6 - Sa novim loptama servira Tabilo. Uspeva da osvoji prvi, a onda i drugi poen ovog gema u samo desetak sekundi. Hoće li Novak pokušati da se vrati? Nova greška Đokovića, sada Tabilo ima set loptu i koristi je za 1:0 nakon samo pola sata.

2:5 - Ne pamti se da je Novak ovako užurbano igrao, jako malo čeka i igra psihološke igre sa protivnikom. Samo jednom je tapnuo loptu, a potom nijednom pri servisu. Svakako osvaja ovaj gem, ali ovakvog Novaka nismo do sada videli. Odstupa od svojih standardnih rituala i sada deluje veoma čudno, ali uspeva.

1:5 - Neverovatan udarac Tabila se nastavlja, odlično mu funkcioniše forhend i uspeva Novaka da namuči i  šestom gemu. Igra skoro bez greške, a te momente kada napravi grešku Novak koristi. Još jedan perfektan drop šot Novaka. Ne može drugačije protiv ovakvo raspoloženog protivnika. Povećava prednost Tabilo i ide na 5:1.

1:4 - Novak daleko ranije nego inače kreće peti gem meča i uspeva isto tako ekspresno da šokira protivnika, koji je uzeo tek jedan poen. Novak je uspeo da osvoji prvi gem na meču, sada kreće "mašinerija".

0:4 - Tabilo igra kao u transu, nastavlja da dominira i uspeo je da uzme još jedan gem Novaku, igra neverovatan tenis.

0:3 - Još jedna brejk lopta za Tobila, Novak je počeo da preteruje malo sa drop udarcima, ukoliko ovo ispusti, može biti nezgodno vratiti se u prvom setu. I upravo se to desilo, Novak je iskoristio novu brejk loptu i veliku prednost na startu meča.

0:2 - Nastavio je Čileanac da igra čvrsto i na svoj servis gemom, Novak nije uspeo da uzvrati brejk, osvojio je tek jedan poen u drugom gemu.

0:1 - Već na startu je Tabilo imao tri vezane gem lopte, veoma dobro je krenuo da servira, ali je Novak uspeo da poništi prvu gem loptu. Napravio je Novak mali rizik u drugoj poništenoj gem lopti, rizik se isplatio. Potom i neverovatna, savršena drop lopta, koja se zacementirala tamo gde je pala i to je nerešeno, đus. Novak je nakratko uspeo da spreči brejk loptu Čileanca. Na kraju je nakon druge duple servis greške izgubio prvi gem na meču, Čileanac je napravio brejk.

Najava meča

Ovaj duel je planiran kao treći meč dana na Centralnom terenu, a očekuje se da počne posle duela Arine Sabalenke i Dajane Jastremske, koji se igra, takođe, na Centralnom terenu.

Tabilo je 32. teniser sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića. Srpski teniser je juče odradio trening, a na teren je došao sa kacigom na glavi i kroz šalu poslao poruku da je sve u redu nakon što je posle meča drugog kola protiv Korentana Mutea "slučajno" pogođen flašom u glavu.

Ove nedelje, pokazao je da je incident prošlost, najnormalnje je trenirao i oseća se dobro.

(Telergaf.rs)

Video: Pogledajte momenat kada Novaka Đokovića pogađa flaša u glavu! Sa bolnom grimasom je pao...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    12. maj 2024 | 16:17

    Nole stvarno nije zaslužio vaše ružne komentare.

  • Dr

    12. maj 2024 | 16:25

    Ovi koji pišu penzija i te stvari,treba da znaju da se obraćaju najboljem teniseru svih vremena(po više parametara) i čija karijera traje skoro 20 godina,od čega je više od 10 godina br.1 i koji ima 25 osvojenih gren slemova na svim podlogama( sedam Vimbldona je već pojam).Ima i osvojen Dejvis kup sa Srbijom i medalju na OI u Pekingu.

  • Boske100

    12. maj 2024 | 16:20

    Jednostavno se bliži kraj i to je to 🤷‍♂️😢. Svaka nova Noletova pobjeda će biti kao poklon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA