Vreme čitanja: oko 2 min.

Međedović posle spektakla protiv Medvedeva za Telegraf: "Osećam da me Srbija podržava, hteo sam da ga pobedim"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je blizu pobede, ali, na kraju ipak nije uspeo

  • 12
Hamad Međedović Foto: Tanjug / AP

Kakva bitka! Na veliku, najveću nesreću, Hamad Međedović nije uspeo na kraju da slavi protiv četvrtog tenisera Danila Medvedeva koji je na kraju pobedio nakon sto muka sa 7:6, 2:6, 7:5. Srpski teniser je pokazao od čega je satkan!

U miks zoni medija centra, Hamad smo našli kako iznuren sedi. Sve je dao od sebe, tri sata se borio protiv zvezde kao što je Medvedev, a nakon što smo pomogli da ustane sa poda, za Telegraf je podelio prve utiske.

- Jako dobar meč, ogromno iskustvo! U trećem setu sam mogao, na 4:4 i 0:30 u trećem sam mogao da iskoristim... Tu sam malo pao, on je jedan od najboljih igrača na svetu, naravno da će to da iskoristi. I eto...

Birao si neka rešenja u pojedinim momentima koja niko nije očekivao?

- Drop šotovi su većina bila jako dobri, dobro isplanirani, bilo je nekih na vrhu mreže. Osećao sam se komotno. Slažem se da sam u nekim momentima pretereo, on je jako nezgodan igrač i poznat je po tome. Nekada želite da završite poen što pre i tako pogrešite.

Kakav ti je osećaj, sada, posle ovakve predstave u Rimu?

- Zadovoljan sam svojim tenisom, hteo sam da ga pobedim. Verovao sam do samog kraja. Dobra nedelja, zadovoljan sam što sam zdrav i tome se najviše radujem.

Po čemu ćeš pamtiti ovaj Masters?

- Definitivno po poslednjem meču na Centralnom terenu protiv Danila Medvedeva, četvrtog igrača sveta, ako se ne varam. Najbolje iskustvo i najviše što sam iskusio do sada u karijeri.

Iz Srbije se zdušno navijalo?

- Osećam i znam, znam koliko ljudima znači, osećam podršku od Srbije. Potrudiću ih da ih nikada ne razočaram.

Forhend ti je najjače oružje, imaš li neko ime za njega?

- Nema iskreno, ali svi su svesni da imam dobar forhend. I moj protivnik današnji, videli smo koliko ga je izbegavao.

Koliko ti znači ovo što se desilo?

- Znači mi puno, veliko samopouzdanje, video sam da mogu da se nosim sa igračima kao što je on. Treba da ispravim neke stvari do Rolan Garosa, videću sa timom da ispravim ono što moram.

Spremaš se sada za Rolan Garos?

- Da. Smatram da imam dobar nivo, moram igrati u kontinuitetu. Ako zadržim ovaj nivo od danas, smatram da mogu dobro da prođem - zaključio je Međedović.

(Telegraf.rs)

Video: Novak trenira u Crnoj Gori: Žestoko spremanje za Madrid uz maksimalnu motivaciju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нена

    14. maj 2024 | 09:36

    Браво Хамаде,предобар си,само напред.Наравно да Те Србија подржава и да је уз Тебе.

  • Mihailo

    14. maj 2024 | 09:16

    Bravo majstore.Bićeš vrhunski za pola godine.Samo polako,neka bude i godina,nakon toga ne silaziš sa vrha.Čestitke,ovo je veliki uspeh.U meču ne brzaj,budi tiha voda,ne pokazuj emocije dok ne završiš meč.Ne pokazuj da si pogođen gubitkom poena ili seta,igra se sledeći.Isto je i kod meča.Sutra je novi dana ti nastavljam kao da se onomad ništa nije desilo.Ostani miran l hladan,protivnik ne može da te pročita.

  • Sekula

    14. maj 2024 | 09:35

    Samo tako nastavi, sve najbolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA