Vreme čitanja: oko 2 min.

Skoro je slepa na levo oko, mnogi nisu čuli za ovu atraktivnu teniserku, a u Rimu je ispisala najlepšu priču

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema sumnje da će joj ovaj rezultat po prvi put u karijeri doneti ulazak u TOP 100

  • 0
Rebeka Sramkova Printskrin: Instagram/rebbsramkova

Iako verovatno mnogi za nju nisu ni čuli, Slovakinja Rebeka Sramkova defininitivno može da se podvede pod najlepšu tenisku priču na Mastersu u Rimu!

Karijeru su joj obeležile povrede, imala ih je sijaset, ali je u glavnom gradu Italije napravila uspeh vredan ulaska u TOP 100. Po prvi put u karijeri. I to kao skoro slepa na levo oko!

Da, dobro ste pročitali! Rebeka je rođena sa stanjem zbog kog je slabo videla na levo oko. Zbog toga je i počela da se bavi tenisom i nadala se da će sport koji zahteva visok nivo percepcoije dubine i koordinacije oko-ruka poboljšati njen vid.

Međutim, vidi joj se i nije nešto popravio, ali to joj ne smeta da ipak igra tenis na koliko-toliko ozbiljnom nivou.

- Ne znam kako je videti dobro. Pokušala sam da nosim sočiva, ali vizija nije bila toliko drugačija i nisam mogla da podnesem taj osećaj - rekla je Sramkova.

Svoj najbolji teniski niz na velikim turnirima ostvarila je baš sada u Rimu. Prošla je dve runde kvalifikacija, a potom redom izbacila Džordžiju Pedone, Keti Buldet i Sofiju Kenin, bivšu šampionku Australijan opena. Ipak, Jelena Ostapenko je u ponedeljak bila prevelik zalogaj u osmini finala.

Rebeka Sramkova Foto: AP/Tanjug

Pre sedam godina je bila 111. na svetu, sa 20 godina, da bi u međuvremenu krenula serija povreda.

- Nisam igrala skoro godinu dana jer sam imala problema sa leđima. Te 2017. sam imala problema sa ramenom i trbušnjacima. Kada sam ponovo počela da igram dobro, imala sam stres frakturu noge. To je bilo pre dve godine. Imala sam operaciju 2022. Kost mi je bila u tri dela i skinuli su dva komada. Pa, trebalo mi je još tri meseca da se vratim u formu.

Idol joj je Serena Vilijams, a kada su je pitali zašto niej odustala s obzirom na to da je povrede "ubijaju", rekla je: "Želim da budem neko!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA