≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika bruka Rolan Garosa: Grend slem šampion i finalista ostao bez prava na učešće!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neće biti ni šampionke iz 2018.

  • 0
Dominik Tim Foto: Tanjug / AP

Drugi Grend slem u sezoni zakazan je za 26. maj u Parizu, a na terenu treba očekivati najbolje od najboljeg i nadamo se da će se od povreda oporaviti Karlos Alkaraz i Janik Siner. Novak Đoković će svakako biti prvi nosilac i imaće sjajnu šansu da se pripremi za Olimpijske igre, pošto će se na istim terenima igrati i taj "turnir".

Organizatori Rolan Garosa su ipak razočarali objavom o dodeljenim specijalnim pozivnicama za glavni žreb i kvalifikacije, pošto tu nije bilo mesta za neka velika imena. Najviše "boli" izostanak Dominika Tima, dvostrukog finaliste pariskog Grend slema (2018. i 2019) i čoveka koji je bio šampion US Opena.

Samo nekoliko dana nakon objave o kraju karijere na završetku sezone, Rolan Garos je propustio da ga pozove, a sve pozivnice zdušno su podelili domaćim igračima uz jednog Amerikanca i Australijanca, za koje takođe šira teniska javnost nikada nije čula (makar kada su u pitanju kvalifikacije).

Ni u ženskom delu žreba situacija nije mnogo bolja, pošto su bez pozivnica ostale Simona Halep, šampionka iz 2018. i finalistkinja iz 2014. i 2017. godine, kao i bivše broj jedan Karolina Voznijacki.

Pozivnice su, naravno, uredno dobile domaće teniserka, među kojima ima i dama srpskog porekla.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji teniser sveta zagreva se za turnir u Beogradu sa Grend slem šampionom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA