≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sabalenka prošla u polufinale i ispisala istoriju: Ovo se u tenisu nije desilo više od 10 godina

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestvaran podatak

  • 1
Arina Sabalenka Foto: Tanjug / AP

Arina Sabalenka je u sredu uspela da se plasira u polufinale Mastersa u Rimu i tako nastavila pohod ka odbrani drugog mesta na WTA listi. Rezutlatom 2-0 (6:2, 6:4) porazila je Jelenu Ostapenko i tako postala treća od četiri teniserke koja je obezbedila samu završnicu.

Mučila se Letonka sa servisom Beloruskinje i vetrom tokom meča i u oba seta je dozvoljavala rivalki da joj oduzme servis sa lakoćom. U prvom dva puta, u drugom jednom, pa je bez problema uspela da prođe dalje.

Ranije su u polufinale ušle Iga Švjontek i Koko Gof, dve teniserke koje će međusobno igrati u četvrtak u borbi za finale. Samim tim je pobeda Sabalenke bila istorijska.

Prvi put od 2013. godine i Rolan Garosa dogodilo se da prve tri igračice na planeti uđu u polufinale istog WTA turnira, ako ne računamo Masters na kraju godine, gde svakako igraju samo najbolje.

Nešto što je u muškom tenisu relativno česta pojava konačno će biti viđeno i u konkurenciji dama i to u pravom momentu, pošto je upravo "jači" pol rimsku publiku razočarao, najpre odustajanjima, a onda i ranim eliminacijama velikih favorita poput Novaka Đokovića.

Sabalenka će tokom večeri dobiti protivnicu, po okončanju duela Viktorije Azarenke i Danijel Kolins.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je atraktivna teniserka koja se dopisivala s Novakom pred AO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA