Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki povratak Zvereva: Savladao Novakovog dželata i čeka rivala u finalu matersa u Rimu

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvanredan povratak Zvereva u polufinalu

  • 1
Aleksandar Zverev - Tomas Martin Ečeveri, Rolan Garos Foto: Tanjug / AP

Aleksandar Zverev je na rimskom mastersu u četvrtfinalu savladao senzaciju turnira, Alehandra Tabila, rezultatom 1:6, 7:6 (7-4), 6:2.

Meč je bio izuzetno težak za 27-godišnjeg Zvereva, koji je u prvom setu bio potpuno nadigran, a i tokom većeg dela drugog seta se borio da ostane u igri.

Međutim, iskustvo Nemca je presudilo – uspeo je da spase brejk loptu u sedmom gemu drugog seta i izbori se za taj-brejk.

Čileanac Tabilo napravio je ključnu grešku u taj-brejku, što je Zverev iskoristio da izjednači u setovima. Nakon tog izjednačenja, Zverev je proslavio sa rukom na uhu, tražeći reakciju publike koja je većinom podržavala levorukog autsajdera.

Treći set doneo je potpuni pad Tabila, dok je Zverev došao do pobede i svog 11. finala na Masters turnirima. Njegov dosadašnji skor u finalima je 5-5, a prvi Masters trijumf ostvario je upravo u Rimu 2017. godine.

Zverev će se u finalu sastati sa pobednikom meča između Tomija Pola i Nikolasa Đarija, a publika sa nestrpljenjem iščekuje ishod ovog uzbudljivog teniskog duela.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković trenirao u Košutnjaku posle povratka iz Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laufer

    17. maj 2024 | 18:31

    Kraj Čileanske bajke. U 1 setu Tabilo je počistio Zvereva 6-1, u 2 setu je bila velika borba i tu je Tabilo imao šanse da prelomi, Zverev je ipak bio uporan, ušlo se u taj brejk gdje je do sredine taj brejka igralo poen za poen, onda Tabilo posustaje i Zverev dobija taj brejk i 2 set. U 3 setu ga definitivno lomi početkom 3 seta, i mirno privodi meč kraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA