≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rolan Garos se emotivno oprostio od legende: Dobio Nadalov tretman i specijalan trofej uz ovacije

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Austrijanac ispao u kvalifikacijama

  • 0
Dominik Tim Foto: Alexandre Martins/DPPI/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dvostruki finalista Rolan Garosa, šampion US Opena iz 2020. godine i nekada treći igrač sveta Dominik Tim po poslednji put je ove srede stao na šljaku terena u Parizu pošto je poražen u drugom kolu kvalifikacija.

Oto Virtanen ga je porazio sa 2-0 (6:2, 7:5) i tako ga sprečio da se domogne glavnog žreba u godini kada je Austrijanac objavio da završava profesionalnu karijeru. Zasluženo je slavio Finac, ali je šou ipak pripao rivalu.

Trenutno 131. na listi je nakon poraza imao posebnu ceremoniju, dobio je specijalan "trofej", a zatim je održao i emotivan govor.

- Hvala za danas, kao i za pre dva dana... igranje kvalifikacija pred punim stadionom Suzan Lenglen, gde imam toliko divnih uspomena, bilo je sjajno oproštajno iskustvo za Rolan Garos. Hvala svima koji su došli i pružili mi tako veliku podršku. Zaista postoji posebna veza, poseban odnos sa ovim turnirom... Imao sam toliko dobrih rezultata, uspomena i iskustava na ovim terenima. Ovo je grend slem sa mojim najboljim rezultatima. Uživao sam u svakoj godini... hvala vam puno za sve uspomene... trajaće ceo život - rekao je Tim.

Dobio je na kraju i ovacije od strane publike koja je uzvikivala "Domi".

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji teniser sveta zagreva se za turnir u Beogradu sa Grend slem šampionom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA