≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najlepši poklon za 37. rođendan! Đoković posle sjajnog preokreta srušio žilavog Nemca za četvrtfinale Ženeve

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ma bravo!

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Najlepši poklon za 37. rođendan! Najbolji teniser planete i današnji slavljenik, Novak Đoković slavio je danas u drugom kolu ATP turnira u Ženevi nad nemačkim suparnikom, Janikom Hanfmanom u duelu koji je imao sve i koji je potrajao zbog prekida zbog kiše u jednom od najvećih gradova Švajcarske - 2:0 (6:3, 6:3)!

Srpski teniser polako je protiv Nemca uspostavljao svoj ritam, mada se mora reći da je Hanfman stvarno odigrao muški i u početku gotovo da nije propuštao priliku da dođe barem do brejk lopte na Đokovićev servis. Nole je to u najvećoj meri uspevao da "odbije" i na kraju je apsolutno zasluženo posle vrhunskog "povratka" u drugom setu rezervisao sebi mesto u četvrtfinalu.

Meč je bez prekida potrajao oko sat i 30 minuta.

U prvom setu, dva tenisera su uspevala u početku lako da sačuvaju svoje servise, sve do momenta kada je Đoković upalio svoje motore i stigao do 0:40 i tri brejk lopte na servis Nemca. Hanfman jeste spasio prvu i drugu, ali treću nije mogao.

Pokušao je Nemac da uzvrati. Imao je već u narednom gemu dve šanse, a onda i u situaciji kada je Đoković servirao za osvajanje ovog seta čak pet. Međutim, Novak je svakog puta spašavao brejk lopte i na kraju je poveo sa 1:0. Baš na dva poena do osvajanja seta, videli smo i prekid od sat vremena zbog kiše.

Po njegovom povratku, Nole je "pao" na 0:3, a zatim je uzeo čak šest vezanih gemova za konačnu pobedu. Malo, po malo je uspevao Novak da izgradi svoju igru i ona je kako se meč bližio kraju izgledala sve moćnije.

U četvrtfinalu, Đoković će se sastati sa pobednikom meča Šapovalov - Grikspor, tako da nas čeka sjajan duel u najavi.

UŽIVO Novak Đoković - Janik Hanfman 2:0 (6:3, 6:3)

TOK MEČA

II SET

6:3 - POBEDA! Novi brejk Noleta i šest uzastopnih gemova za kraj!

5:3 - Nole je na gem od pobede! Idemo! 

4:3 - BREJK! BRAVO! Nole je uspeo da napravi još jedan brejk, tako da se njegova furiozna serija nastavlja! Ovoga puta je imao 0:40 i iskoristio je treću brejk loptu. Sada je na dva gema od pobede.

3:3 - Dobro je! Nije bilo lako, ali ovoga puta nije bilo brejk lopti. Izjednačio je Đoković na 3:3 posle đusa.

2:3 - BREJK! Idemo! Nole se vraća u drugi set! Postepeno je u ovom gemu gradio sve, odigrao fenomenalan dropšot i nakon toga iskoristio brejk loptu.

1:3 - Novak se izvukao u ovom gemu. Ponovo je Nemac imao brejk loptu na 30:40, ali je Đoković uspeo da na kraju posle obrta osvoji ovaj gem.

0:3 - Perfektan je Hanfman u ovom gemu. Ni poen nije uspeo da uzme Novak... Nadamo se da će što pre uspeti da se resetuje i vrati na onu igru od pre pauze.

0:2 - BREJK! Nemac koristi 10. brejk loptu od početka meča. Imao je tri nove u ovom gemu, Novak je uspeo da spasi dve na 15:40, ali mu se ukazala još jedna posle đusa i Đoković je u minusu u drugom setu.

0:1 - Šteta, Novak je uspeo da priđe na 40:30, uhvatio je ritam posle tri vezana poena, ali je Nemac odservirao sjajan drugi servis i uzeo gem.

I SET

6:3 - GEM, SET! Spasio je Nole još jednu brejk loptu, a onda uz dva vezana asa stigao do prvog seta protiv Nemca! 

20.08: Nastavljamo!

20.00: Teniseri su na terenu, zagrevaju se i uskoro se očekuje nastavak! 

19.27: Za sada nema informacija da li će se i kada nastaviti Novakov duel, s obzirom na to da kiša i dalje pada u Ženevi jakim intenzitetom.

19.00: Prema poslednjim podacima sa poznatog meteorološkog sajta AccuWeather, kiša će padati oko 30 minuta, posle čega se padavine ne očekuju.

- Odlaze u svlačionice oba igrača. Sudije su u komunikaciji sa supervizorima odlučile da je meč i definitivno prekinut.

- KIŠA PREKINULA MEČ. Pri rezultatu 40:40, posle nekoliko "đuseva" i čak četiri sačuvane brejk lopte, sudija je poslao igrače na klupu, pod kišobran. Sve jače pada u Ženevi.

5:3 - Hanfman je sada lako osvojio svoj servis gem, tako da će Nole u narednom servirati za osvajanje prvog seta.

5:2 - Dobro je! Nole je sada bio suočen sa dve brejk lopte na 15:40, izvukao se, a potom je osvojio gem. U narednom, Nemac servira za opstanak u prvom setu.

4:2 - BREJK! Idemo! Nole pravi brejk! Stigao je do 0:40, a potom je iskoristio treću brejk loptu koja mu se ukazala.

3:2 - Prvi put je Nole od početka meča izgubio poen na svoj servis. Međutim, nije bilo nikakve drame.

2:2 - Još jedan dobar gem i za nemačkog tenisera. Sada je Đoković uspeo da mu oduzme svega jedan poen.

2:1 - Novi siguran gem za našeg sjajnog Noleta, koji nije izgubio poen na svoj servis.

1:1 - Pokušao je Nole da napravi pritisak, ali je Hanfman ipak sve uspeo da izdrži i da sa dva ispuštena poena poravna rezultat.

1:0 - Sjajan početak meča za Noleta, prvi gem je osvojio bez izgubljenog poena.

KOMENTAR PRE MEČA

Srpski teniser odlučio se da nastupi na turniru u Švajcarskoj, kako bi se što bolje pripremio za predstojeći Rolan Garos koji je na programu naredne dve sedmice u Parizu.

Nikada do sada se nije sastajao sa Hanfmanom, a koji je u prvom kolu bio bolji od Endija Marija u dva seta, ali se taj duel odužio na dva dana.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković trenirao u Košutnjaku posle povratka iz Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nend

    22. maj 2024 | 20:55

    SVAKA ČAST LEGENDO LEGENDO. SREĆAN ROĐENDAN ŽIV I ZDRAV BIO LEGENDO 👏👏👏👏👏👍👍👍👍👍💪💪💪💪💪💪

  • Quatro

    22. maj 2024 | 21:19

    Srecan Rodjendan Nole 👏👏👏💪💪💪

  • ...

    22. maj 2024 | 21:03

    Srecan rodjendan Nole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA