Vreme čitanja: oko 2 min.

Međedović nakon plasmana na Rolan Garos hvalio Đokovića: "Trenirao sam s njim pre dolaska... Neobjašnjivo je"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hamad je imao samo reči hvale na račun srpskog tenisera

  • 0
Hamad Međedović Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser Hamad Međedović uspeo je da se plasira u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je slavio protiv Luke Puja, Filipa Krajinovića, te Džofrija Blanknoa iz Francuske u kvalifikacijama pa sada čeka svog protivnika u glavnom žrebu.

U susret glavnom žrebu Rolan Garosa, Hamad Međedović je dao i nešto opširniji intervju za Rolan Garos, gde je na početku govorio o činjenici da je imao Novaka Đokovića i Viktora Troickog u svom uglu, dok je imao reči hvale o najboljem teniseru sveta.

- Trenirao sam s njim dan pre nego što sam stigao ovde. Nismo odigrali niti jedan set, niti poen, ali da jesmo, on bi sigurno pobedio - rekao je Međedović, koji se dotakao i njegovog rođendana.

- Za njegov rođendan smo se dopisivali, čestitao mi je na mečevima ovde. Uvek ostajemo u kontaktu i imamo sjajan odnos već godinama. Neobjašnjivo je to što on i dalje radi, kao da je sa druge planete. Ima 37 godina, ali igra kao da ima 25, ludo je. Ali dobro, to je Novak, on nema limite - kaže Međedović.

Hamad Međedović Foto: Tanjug / AP

Njegov trener je sada Viktor Troicki, s kojim je nastavio saradnju nakon što je pobedio na NextGen turniru.

- Mislim da je on čak bolji trener nego što je bio kao igrač. Imao je sjajnu karijeru, bio je 12. na svetu. Imamo odličan odnos, srećan sam da mi je sada trener i da radimo dobro.

Kada je Hamad uspeo da se plasira u glavni žreb Rolan Garosa, on je glasno uzviknuo "Idemo" na srpskom.

- Neverovatan osećaj. Veoma sam srećan što sam to uspeo dve godine zaredom. Bio je ovo odličan meč, na velikom terenu, uživao sam u svakom momentu protiv rivala - rekao je Međedović, koji je nastavio reči hvale na račun turnira.

- Volim ove terene, volim publiku u Fracnuskoj, čak iako nisam bio njihov favorit danas. I dalje osećam ljubav i podršku od njih.

Prethodne nedelje, Hamad Međedović je imao odličan nastup u Rimu, gde je poražen od Danila Medvedeva iako je bio nadomak pobede.

- Samo sam srećan što sam na terenu posle dugo vremena. Bilo je teško, imao sam virus, nisam mogao da igram neko vreme. Sada sam zdrav, pronašao sam svoju formu i osećam da sam bolji i da sam unapredio mnoge stvari u mojoj igri. Ima tu dosta malih promena. Uradili smo mnogo toga na mentalnom planu takođe, dosta posla smo odradili sa spremom, kao i fizički, osećam se snažnije, spremnije i pripremljenije nego prethodne godine.

Takođe, on se dotakao i tog meča sa Medevedvim.

- Imam iskustva iz meča sa Medevedevim, na velikom terenu, na velikoj sceni. Mislim da sam dokazao sebi da mogu da se takmičilim sa ovim igračima. Tim mi je dao dosta samopouzdanja prethodne nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA