Vreme čitanja: oko 1 min.

Idoli su mu Federer i Nadal, devojka mu je olimpijska šampionka: Ko je Đokovićev rival u polufinalu Ženeve?

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mahač je naredna prepreka za Srbina do trofeja

  • 0
Tomas Mahač žena Printskrin: Instagram/siniakovakaterina

Najbolji svetski teniser Novak Đoković u petak od 14 časova igra polufinale turnira u Ženevi protiv Čeha Tomasa Mahača, momka protiv kog se do sada samo jednom sastajao u karijeri!

Bilo je to prople godine u Dubaiju, kada je Nole slavio rezultatom 2:1 u setovima, dok je situacija sada malo drugačija s obzirom na lošu formu srpskog tenisera i generalno slabog ulaska u 2024. godinu.

Mahač je trenutno 44. igrač sveta, a tenis je počeo da igra sa pet godina. Ljubav prema belom sportu usadila mu je sestra Katerina koja se takmičila na teniskim turnirima dok je njen brat bio još mali.

- Putovao sam sa njom i svojom porodicom i svaki put sam udarao lopticu o zid. Lupao sam, na primer, šest sati dnevno, jer nisam želeo da mi bude dosadno gledajući tenis i zato sam igrao mnogo tenisa.

Ko zna, možda bis e bavio košarkom da nije teniser, pogotovo što je opčinjen Majklom Džordanom.

- Ludo je šta je ovaj momak uradio u svojoj karijeri. Njegova dostignuća, trenuci koje je imao, bili su neverovatni. Naučio sam, gledajući ga nekoliko dana, ako se ne osećate dobro ili ste bolesni ili nešto krene naopako, još uvek možete da se borite, još uvek možete da se osećate udobno u tom trenutku i da poboljšate nešto u svojoj igri - rekao je Čeh.

Savete oko svoje igre može da trai i od devojke Katerine Siniakove, nekada najbolje dubl igračice i osvajačice sedam Grend slemova.

Takođe, 2020. godine osvojila je i zlato na Olimpijskim igrama.

- Ona je zaista dobra teniserka. Ona je imala neverovatnu karijeru, tako da mnogo učim od nje. Borac je i nikada ne odustaje, igra na svaki poen.

Takođe, nikada nije krio da su mu Rodžer Federer i Rafael Nadal idoli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA