≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Šok! Novak Đoković izbačen sa turnira u Ženevi! Mahač se "razmahao" i protiv najvećeg upisao pobedu karijere

S. G.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Neverovatne oscilacije u igri Novaka...

  • 21
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP/Martial Trezzini/Keystone

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle velike borbe, poražen je od Tomaša Mahača u polufinalu ATP turnira u Ženevi sa 2:1 (4:6, 6:0, 1:6).

Novak je igrao po sistemu toplo-hladno, na momente igrao je više nego ubedljivo i sigurno, ali su velike oscilacije u igri, posebno u trećem setu, koštale srpskog tenisera trijumfa. Ipak, ovaj poraz značiće i nešto više vremena za odmor srpskog tenisera pred Rolan Garos na kojem igra prvi meč početkom sledeće nedelje.

Ono što je na startu obradovalo navijače, jeste način na koji je ušao u meč. Na startu, uspeo je da izdrži nalet rivala, pribere se, a onda još žešće uzvrati, napadne i dođe do brejka, a onda i do lakih poena za 4:1.

Naime, od starta meča Mahač je "pripretio" odmah imao dve prilike za brejk. Ipak, Novak je uspeo da se odbrani, a odmah u sledećem ge,mu napadne. Ipak, na brejk je čekao do prve seldeće prilike kada dolazi do 3:1, a onda brjek i potvrđuje za ubedljivo vođstvo.

Ali, u prvom setu je to bilo sve od srpskog tenisera. Usledio je neverovatan pad u igri koji Čeh koristi na najbolji mogući način i vezuje 5 osvojenih gemova za seriju od 5:0 i 6:4, za osvojen prvi set.

Novka je između setova tražio medicinski tajm-aut, a onda je meč nastavljen. Delovalo je da je Novak "prežalio" ovaj susret, a onda je napravio prvi brejk, zaigrao kao na početku seta i na seriju od šest nizanih gemova za 6:0 i 1:1.

Do kraja, Novak je, slično kao i u prvom setu, odlično krenuo, a onda stao. Posle 1:0, Mahač dolazi do izjednačenja, a onda pravi brejk. Još jednom, Novak nije uspeo da se vrati. Umesto preokreta najboljeg tenisera sveta, Mahač osvaja gem na Novakov servis, a onda ga i potvrđuje za 5:1 i onda dolazi do pobede.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ - TOMAS MAHAČ

1:5 - Uspeva Mahač da dođe do novog osvojenog poena. Sa druge strane, nešto bolja igra Novaka, koji ne dozvoljava novi brejk. Ovoga puta, posle 40:15,

1:4 - Brejk Mahača! Neverovatan pad u igri Novaka. Ponovo mahač dolazi u situaciju da osvoji gem na Novakov servis. Međutim, nekako Novka uspeva da se odbrani za 40:40. Potom, Čeh dolazi do brejk lopt ekoju koristi za ubedljivo vođstvo. Novak sada ima, i te kako, težak zadatak da se vrati u meč i okrene ga u sovju korist. 

1:3 - Brejk Mahača! Igra se u naletima. Sada je Mahač taj koji je preuzeo inicijativu i diktira ritam meča. Neverovatno! Ne ide bekhend! Mahač pravi novi brejk, a onda ga i potvrđuje za vođstvo u drugom setu. 

1:1 - Đoković nastavlja gde je stao u drugom setu i dolazi do novog osvojenog gema i vodi u trećem setu. Mahač uzvraća istom merom i prekida seriju od sedam uzastopnih gemova Novaka.

II Set

6:0 - Novak Đoković je "dodao gas" i pometlao Čeha bez izgubljenog gema u drugom setu. 

4:0 - Brejk Đokovića! Kako je stao, tako se Novak ponovo "probudio" i dodao gas.

3:0 - Podiže nivo igre Novak i, posle 0:30, dolazi i do trećeg vezanog osvojenog gema.

2:0 - Brejk Đokovića! Konačno, Đoković posle mngo vremena dolazi do situacije da napravi brejk. Mahač se brani za 40:40, ali srpksi teniser ponovo napada i sa dva vezana poena konačano "lomi" rivala za brejk u drugom setu.

1:0 - Novak prekida seriju Mahača i osvaja gem.

Tomas Mahač Foto: Tanjug/AP

I Set

4:6 - Čeh osvaja prvi set! Posle 4:1 i ubedljive igre Novaka, usledio je katastrofalan pad. Mahač pravi seriju od 5:0. 

4:5 - Brejk Mahača! Novak nastavlja se "mučenjem" protiv Čeha. Mahač ne koristi novu priliku za brejk. Prvu ne koristi, ali drugu koristi za novi brejk i servira za set. 

4:4 - As poenom čeh dolazi do izjednačenja i potvrde brejka. Novak sve teže dolazi do poena.

4:3 - Brejk Mahača! Mahač osvaja novi gem, a onda dolazi i do prilike za brejk. Posle 30:40 Novak servira, ali je Mahač paralelom došao do poena vrednog brejka! Ukupni utisak je da je Novak poprilično stao posle odličnog početka. 

4:1 - Novak Đoković je potvrdio brejk. Ono što može da raduje jeste način na koji igra ovaj meč. Uspeo je da izdrži nalet rivala, pribere se, a onda još žešće uzvrati, napadne i dođe do brejka, a onda i do klakih poena.

3:1 -  Brejk Đokovića! Novak sve više napada rivala i tera ga na greške. u ovom gemu je imao dve prilike za brejk. Posle 40:15, Mahač vraća jednu, ali drugu ne uspeva i Novak dolazi do brejka. 

2:1 - Ušao je Novak u prepoznatljiv ritam i bez većih problema osvojio je novi gem.

1:1 - Novi maratonski gem u Ženevi. Mahač uspeva da se "izvuče" i posle 40:40 dođe do osvojenog gema.

1:0 - Dobro je Čeh ušao u ovaj duel i odmah došao do 40:30 i prve prilike za brejk. Ipak, Novak je uspeo da se odbrani u dva navrata. Mahač je koristio bekhend paralele, a to mu je donosilo rezultat. Đoković je pogrešio za novo izjednačenje. Dosta naporadn i zamoran uvodni gem Novak završava sa dva vezana poena.

Novak je u četvrtfinalu pobedio Holanđanina Talona Grikspora sa 2:0 (7:5, 6:1), a a meč protiv četrdesetčetvrtog tenisera sveta idealna je prilika za Đokovića da pronađe pravi ritam pred Rolan Garos koji sledi.

Kada je reč o Mahaču, on je u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Tomasa Mikelsena.

Kada je reč o njihovim međusobnim duelima, Đoković i Mahač su igrali jednom, i to,  u Dubaiju 2023. godine, kada je Novak slavio sa 2:1.

Novak Đoković i Tomas Mahač neće izaći na teren pre 14.30, što znači da će biti prvi polufinalni par u Švajcarskoj, dok će u drugom igrati Fabijan Koboli i Karlos Rud.

(Telegraf.rs)

Video: Đokoviću ni kiša ni grmljavina ne mogu ništa: Pogledajte Noletov trening pred oluju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. maj 2024 | 16:00

    Ne brukaj se vise,penzija je jedino resenje.

  • Laufer

    24. maj 2024 | 16:44

    Kad Nole ovde ne može do finala u parizu ce maksimum 3 kola ..

  • Др

    24. maj 2024 | 16:26

    Ђоле се баш труди да постави још један недостижан рекорд! Нико више са врха листе неће изгубити од оволико левака !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA