≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vršnjak Hamada Međedovića napravio čudo: Div iz Francuske osvojio prvu titulu u karijeri na domaćem terenu!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podvig nad podvizima!

  • 0
Đovani Empeši Perikard Foto: DANIEL VAQUERO / Sipa Press / Profimedia

Veliko iznenađenje dogodilo se na ATP turniru u lionu gde je do senzacionalne titule došao Đovani Empeši Perikar! Faktički nepoznati Francuz je do pehara došao na krilima publike i to protiv 29. na planeti Tomasa Martina Ečeverija pobedom od 2-1, po setovima 6:4, 1:6, 7:6.

Momak koji je jedva odigrao desetak mečeva na ATP turnirima u karijeri je do velikog podviga došao posle 151 minuta borbe na ošte oduševljene maltene svih prisutnih ljudi na tribinama.

U prvo msetu je uspeo da sustigne i preokrene zaostatak od jednog brejka, da bi u drugom u potpunosti pao, što ga ipak nije omelo. Treći set otišao je u tajbrejk i to pošto je Empeši propustio da osvoji dvanaesti gem na svoj servis. Iskoristio je drugu meč loptu spasivši jednu i slavlje je moglo da počne.

Empeši Perikar je rođen osmog jula 2003. godine upravu u Lionu i tokom juniorske karijere osvojio je Rolan Garos u paru sa Arturom Filsom. Tokom ove i prošle godine je započeo veliki proboj osvojivši četiri čelendžera u isto toliko finala. Visok je 203 centimetra i poseduje razoran servis.

Uoči ovog turnira bio je 117. na planeti, a sada ga čeka skok na 66. poziciju, pa čak ni plasman na Olimpijske igre u Parizu više nije daleko!

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković se posle obaranja rekorda vratio u Srbiju: Ovako se priprema za naredni turnir

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA