≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo ko je Boris Bošnjaković novi trener Novaka Đokovića: Pripremao najboljeg, Federera "ispratio" u penziju

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vreme je za promenu...

  • 6
Boris Bošnjaković Printskrin: Instagram.com/boris_bosnjakovic_professional

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje sledeće nedelje takmičenje na Rolan Garosu, a pre početka turnira, doneo je odluku o novom treneru. Tako, kak otrenutno stvari stoje, Boris Bošnjaković će biti značajna figura uz Novaka Đokovića u Parizu. 

Kada je reč o samom Bošnjakoviću, on je bio jedan od glavnih ljudi u Novakovoj akademiji za rad sa najtalentovanijim igračima i dugogodišnji teniski trener. Kako je preneo Kurir, on je doputovao u Pariz i priključiće se timu prvog reketa planete.

Ko je Boris Bošnjaković?

Boris Bošnjaković je svojevremeno bio profesionalni teniser, a najviši rang na ATP listi bio mu je 21. septembra 1998. godine, kada je bio na 740. poziciji. Takođe, bio je jedan od teniskih trenera u Teniskom centru Novak.

Upravo je Bošnaković često sarađivao sa Novakom. Tako, često je tokom priprema prvog tenisera sveta, sarađivao sa njim i pomagao mu da se što bolje pripremi.

- Šampion je opet u gradu - napisao je Bošnjaković pre nekoliko godina, uz fotografiju Noleta koji trči na traci i pripema se za turnir u Majamiju.

Ispratio Federera u Penziju

Ono što je zanimljivo, svojevremeno je Bošnjaković objavioATP listu iz vremena kada je on bio teniser. Tada je on bio n740, a Rodžer Federer 876. teniser sveta, i to zato što je pao za 204. mesta te nedelje, jer je izgubio veliki broj bodova.

Da podsetimo, očekuje se da se BVošnjaković priključi timu Novaka Đokovića tokom starta Rolan garosa. Kada je o Novaku reč, on je posle jučerašnjeg treninga sa Hamadom Međedovićem, Novak je na teren broj četiri izašao upravom sa Hamadovim rivalom u prvom kolu takmičenja u Parizu, Flaviom Kaboliem. Zanimljivo, sa Novakom nije bilo nikog od saradnika, već je srpski teniser sam došao kako bi se pripremio za početak turnira i duel prvog kola protiv Pjera-Ig Erbera iz Francuske.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković trenirao u Košutnjaku posle povratka iz Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⁉️

    26. maj 2024 | 14:29

    A Zimonjića odbaci ko prljavu krpu?!

  • Jurij

    26. maj 2024 | 19:15

    Nole je jedan od najboljih sportista svih vremena a po mom mišljenju je naprosto nedostižan N°1 ali ne sme sebi da dozvoli se bruka.Njegova vrhunska karijera,a voleo bi da nisam u pravu se završava ove godine,tako ako baš ima i želju neka pokuša nešto do olimpijade a posle toga Nole u zasluženu sportsku penziju.

  • Radivoje

    26. maj 2024 | 14:58

    Objektivno, Nole je sada negde oko 130-og mesta u svetu. Francuz Eger ce slistiti Noleta u prvom kolu Garosa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA