• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

BOŽIĆNA RADOST ZA DECU SRBIJE: U Mozzartu će i 2023. biti godina humanosti

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predstavnici Mozzarta i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručili su paketiće deci iz hraniteljskih porodica iz Beograda, Šapca, Loznice i Valjeva

  • 0
Mocart akcija

Foto: Mozzart/ Soultime produkcija

Novu godinu najbolje je započeti sa osmehom šireći radost i dobro raspoloženje. Kompanija Mozzart je i 2023. godinu započela dobrim delima misleći pre svega na najmlađe. Podela paketića za mališane kruna je društveno-odgovornih aktivnosti u decembru i januaru tradicionalnim mesecima humanosti u ovoj kompaniji.

Predstavnici Mozzarta i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručili su paketiće deci iz hraniteljskih porodica iz Beograda, Šapca, Loznice i Valjeva. U saradnji sa humanitarnom organizacijom „Svi za Kosmet“ Mozzart je obradovao mališane u enklavama na Kosovu i Metohiji, dok je sa FK Crvena zvezda nastavljena tradicionalno uručivanje paketića najmlađim navijačima crveno belih. Sa KK Partizan pokloni će stići na adresu Doma za decu i omladinu „Drinka Pavlović“.

Mozzartov novogodišnji karavan posetio je i humanitarnu organizaciju „Dečje srce“ koja pruža podršku osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. U okviru ove organizacije nalazi se i kafić Zvuci srca koji je tokom decembra bio domaćin u Mozzartu. Zaposleni su svakog petka uživali u kafi, limunadi i kolačima koje su za njih pripremili drugari iz udruženja „Dečje srce” u okviru kojeg posluje ovaj kafić na Vračaru.

Mocart akcija

Foto: Mozzart/ Soultime produkcija

Mesec humanosti započet je kićenjem jelke u akciju „Novogodišnja humanitarna bašta“ u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ koja je organizovana sa Srpskim filantropskim forumom i Koalicijom za dobročinstvo, a u okviru koje kompanije zakupljuju i ukrašavaju stabla u gradskoj oazi. Pančićevu omoriku, na samom ulazu u Jevremovac, do 15. januara krase plave i zlatne kugle ali i posebni ukrasi koje su napravili mališani iz udruženja „Plava školjka“ koje pomaže deci sa invaliditetom i njihovim porodicama. Njihovi ručno rađeni ukrasi doprineli su da jelka od deset metara zablista posebnim sjajem, dok je njihov vedar duh zagrejao srca svih zaposlenih iz Mozzarta prilikom zajedničkog kićenja.

Brojnim akcijama tokom 2022. kompanija Mozzart potvrdila je još jednom da je lider na polju humanosti. Samo tokom 2022. godine donirano je više od 100 miliona dinara u humanitarne svrhe. Uz Mozzartovu asistenciju pomoć je stigla na adrese brojnih pojedinaca, zdravstvenih i kulturnih ustanova, humanitarnih organizacija i udruženja, sportskih kolektiva...

Mocart akcija

Foto: Mozzart/ Soultime produkcija

Mocart akcija

Foto: Mozzart/ Soultime produkcija

Organizovane su brojne humanitarne utakmice i turniri, podržane manifestacije od kulturnog značaja, a nastavljeno je i sa stalnim akcijama po kojima je kompanija prepoznatljiva dugi niz godina. Za štićenice Sigurnih kuća početkom godine organizovan je odlazak na predstavu „Potkrovlje”, a osim Sigurne kuće u Beogradu, kojoj Mozzart pruža finansijsku podršku svakog meseca, upućene su i donacije drugim ustanovama ovog tipa.

Više od 50 žena u Sigurnim kućama u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Zrenjaninu, Nišu i Vranju od Mozzarta je dobilo onlajn kurseve pletenja, dekupaža, izrade nakita, heklanja i pustovanja vune kako bi ih ekonomski osnažio. Spajajući ljubav prema sportu i ekologiju, Mozzart je ove godine bio naslovni sponzor sve tri Invictus challenge OCR trke. Osim nadmetanja na stazi, Mozzart je organizovao i ECO challenge u kojem su zaposleni čistili Petrovaradin, potom se jedrilica sa nazivom ove kompanija otisnula na Dunav kako bi očistila priobalje Štranda, a u završnici su fruškogorske ptice dobile nove domove koje je napravio Mozzart tim.

Mocart akcija

Foto: Mozzart/ Soultime produkcija

Kućice za ptice su pravljene uz pomoć saradnika iz udruženja Sotsko jezero kojem je Mozzart uputio finansijsku podršku za uređenje ovog netaknutog dela prirode. Kao ekskluzivni partner Fudbalskog saveza Srbije i naslovni sponzor Superlige i Prve lige Srbije, Mozzart je po prvi put uveo humanitarni segment u domaće prvenstvo. Svake nedelje najbolji igrač kola nagrađivan je novčanim iznosom koji prosleđivao organizaciji ili pojedincu po izboru, a nagrade su stizale i na adrese igračima meseca, koji su ih takođe preusmeravali u humanitarne svrhe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA