≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

TIKET VIKENDA Junajted mora da se vrati pobedama, hoće li Španija nastaviti da se divi čudu?

Vreme čitanja: oko 4 min.

U ligama petice će biti velikih stvari, možda nekih (ne)očekivanih

  • 0
Andre Onana, FK Mančester Junajted Foto: AP/Tanjug

Mislim da su i sami Real Madrid i Barselona već mislima u međusobnom klinču za titulu. Totalno otpisuju Đironu koja je privukla pažnju španske javnosti, ponovo zablistala kao pre više od pola decenije kada je isto napravila ovakav bljesak. Ipak... Koliko je to realno? Koliko je moguće da se nastavi ova priča?

Osasuna - Đirona 2 (2.50)

Hrabri Katalonci ne misle na sutra. Sada da ih sve čovek pita ko im je naredni protivnik posle ovog kola, rekli bi da nemaju pojma. Jednostavno, uživaju u momentu, prave čuda i dele prvu poziciju Primere sa Real Madridom.

Privlači Đirona pažnju, ali niko ne može zaista da u svojoj glavi sabere da je ta ekipa u seriji od 10 pobeda sa samo jednim porazom, i to baš od "kraljevskog" kluba.

Nema razloga da se ne veruje u taj klub i u Pamploni gde u subotu od 14 časova igraju protiv Osasune.

Domaćin kad-kad napravi dobar rezultat, ali je generalno dosta slabiji od protivnika koji sledi. Kvalitet je očigledno na strani gostiju.

Fulam - Mančester junajted 2 (2.25)

Junajted je jedan od onih klubova koji ne smeju sebi da dozvole neuspeh, a oni generalno uvek dođu do njega. Previše se očekuje, ipak je klub elitnog renomea, a sada je skoro već kasno za titulu. Neki bi rekli, ko je to i mislio o njoj? Ipak, pobeda je i dalje imperativ, a igrački kadar je i dalje dobar.

Fulam od odlaska Mitrovića ipak dosta oslabljenu ofanzivnu oštricu. Samo devet golova u 10 mečeva, što ga svrstava u tom segmentu na 17. poziciji.

Nisu ni generalno daleko od tog mesta u Premijer ligi, a u subotu od 13.30 časova će imati za protivnika izranjavnog lava koji je primio po tri gola od Mančester sitija i Njukasla, pa "đavolska" javnost neće imati daljeg strpljenja ukoliko se ovde ne ostvri uspeh.

Junajted je u ritmu dve pobede i jedan poraz, a poraz je već prošao. Ovo je prilika da ponovo zasija.

Valensija - Granada GG (1.85)

Mnogi fudbalski romantičari bi voleli da vide Valensiju ponovo u onom punom sjaju kao nekada sa Pjohom, Kanjizaresom, Barahom, Albeldom, Visentom, ali... Za to će biti potrebno vreme i nepogrešivost u narednim koracima.

Evropa nije toliko daleko "slepim miševima", tu su na tri boda od nje, ali je forma klimava i ostvarena je samo jedna pobeda u poslednjih pet duela.

Fale još neki igrači koji su veoma bitni, a u nedelju od 16.15 časova dolazi u gosti nepravedno pretposlednja Granada koja se istinski trudi da se nadigrava sa svima.

Kako stvari stoje, mreža će da se trese na obe strane, jer Granada u poslednjih pet duela, i pored tri remija i dva poraza, ima rezultate 2:3, 2:0, 3:3, 2:2 i 1:1. Ako se doda na to da je u prošlih 10 međusobnih partij samo jednom nije bilo "GG", onda je sve jasno...

Brajan Brobi, FK Ajaks Foto: Profimedia

Ajaks - Herenven 1 (1.5)

Dušan Tadić im nije valjao, zato sada doživljavaju istorijsku blamažu. Posle serije poraza, uspeo je Ajaks da savlada Volendam i da izađe tik iz zonje ispadanja (koliko čudno ovo zvuči, ali je realnost takva).

Realno na tabeli, ali realno je i na papiru da postoje snage koje mogu da povuku "kopljanike" ka gore. Naredni protivnik, u nedelju od 16.45 časova je Herenven koji takođe ne blista, takođe je navukao gnev svojih pristalica, ali ovde je samo jedno ime za koje se zna da će nekako isplivati na kraju sezone.

Lepa kvota i dobar pokušaj, svakako. Nema za čim da se žali, ipak i pored svega, Ajaks igra na svom terenu.

Njukasl - Arsenal 0-2 (1.85)

Ovo je uveliko postao derbi u vrhu tabele od dolaska arapskih finansija, a Njukasl ne sme sebi da dozvoli poraz ukoliko iole misli da je u stanju da se brzo uključi u borbu za mesto koje ponovo vodi u Ligu šampiona.

Naravno, lakše je to reći nego učini, jer dolazi Arsenal koji ima realne šanse za titulu i ove godine, pa će gledati da što manje pravi grešaka... Već su to činili prošle sezone, pa znaju šta ih je snašlo.

Obe ekipe će ući stegnuto, imaju kapacitet da se odbrane i taktično napadnu, a to će iziskivati velike napore u probijanju linije.

Mali broj golova je već viđen, što u njihovih međusobnim duelima nije strano.

U poslednjih 10 duela, samo dva puta je na semaforu bilo ucrtano više od dva pogotka, i to oba puta u Londonu. Sever Engleske, izgleda, to neće ni sada videti.

NAŠ VIKEND TIKET:

Osasuna - Đirona 2 (2.50)

Fulam - Mančester junajted 2 (2.25)

Valensija - Granada GG (1.85)

Ajaks - Herenven 1 (1.5)

Njukasl - Arsenal 0-2 (1.85)

Ukupni koeficijent: 28.87

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA