Vreme čitanja: oko 1 min.

Punih 20 kola su bili prvi na tabeli, a sada u poslednja dva kola moraju da sačuvaju mesto u plej-ofu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švedski fudbal polako se bliži kraju za ovu kalendarsku godinu

  • 0
FK Utsikten Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Čudne se stvari dešavaju Fudbalskom klubu Utsikten iz Geteborga u Švedskoj. Svi su ih posle 20 rundi tamošnje druge lige već videli kao glavne i prve putnike u viši rang, ali se situacija dijametralno obrnula za samo osam utakmica.

Od sigurnog prvog mesta oni su sada pali na treće i moraju da čuvaju živu glavu da ne spadnu i sa tog mesta koje vodi u plej-of za popunu prvog ranga.

U međuvremenu su ih preskočili Vesteros koji je već obezbedio put u Alsvenskan, kao i GAIS koji i dalje nije siguran, jer Utsikten ima svoju šansu. Zašto? Pa zato što baš 30. kolo donosi međusobni duel ova dva tima, a domaćin će biti GAIS.

Da bi taj meč imao rezultatski značaj, Utskiten mora da savlada Jefle koji nema ama baš nikakav takmičarski značaj i gotovo da je sigurno obezbedio mesto u drugom rangu i za narednu sezonu. Imaju pet bodova više od prvog tima ispod crte, ekipe Helsingborga.

Od ishoda meča Jenćeping Sedra - GAIS zavisiće i šta će to onda biti potrebno Utsiktenu kako bi se evenutalno ponovo vratio na drugo mesto na kraju sezone. Možda će to biti i bilo koja pobeda, a možda će ona morati da bude ostvarena sa dva ili više golova razlike, jer je GAIS dobio prvi meč u 4. kolu ove sezone.

Jeste Utsikten u užasnoj formi i u poslednjih devet utakmica je dobio samo Ester, ali zicer sa Jefleom jednostavno ne bi smeo da propusti. Pritom, rival je takođe u kataklizmičnoj formi i ima sedam mečeva bez pobede.

A i moraće Utsikten da se "opere" pred svojom publikom za šokantan poraz od fenjeraša pred prošlo kolo, ekipe Ševdea.

Stoga je naš tip na ovaj meč kec (1,40).

Naš tip: Utsikten - Jefle ki 1 

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Kad on primi loptu cela Marakana zviždi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA