Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinje fudbalska liga koju Srbi na leto najviše vole: Jedan favorit se izdvaja, a kako stoje kvote za ostale?

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za vikend kreće takmičenje u švedskom Alsvenskanu

  • 0
Lase Nilsen, FK Malme Foto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada dođe leto i kada od fudbala ostanu samo mrvice, sa velikim zadovoljstvom se uvek okrećemo ka Skandinaviji, gde se lopta i dalje kotrlja. Šveđani, Norvežani i Finci zajedno sa Islanđanima redovno igraju svoje utakmice tokom najtoplijeg godišnjeg doba, a baš narednog vikenda kreće i prvo kolo švedskog Alsvenskana.

Promena ni ove sezone neće biti, pošto će ovo ostati jedina prva liga u Evropi u kojoj neće biti VAR sistema, a novajlije u ligi su ekipe GAIS-a i Vesterosa, koje su i jedni od glavnih kandidata da se odmah vrate natrag u Superetan.

Već prvo kolo donosi nekoliko jakih utakmica, pa ćemo tako gledati direktan okršaj Norćepinga i Malmea, ali i Geteborga i Malmea, a zanimljivo je videti i koji tim bukmejkeri stavljaju na prvo mesto kao favorita za osvajanje pehara.

Prošle sezone je to bila ekipa Malmea, koja je imala identičan broj poena kao i Elfsborg (64), ali za samo dva gola bolju gol-razliku zbog čega je na kraju završila ispred. A Elfsborg je upravo izgubio od Malmea u tom poslednjem kolu i da je odigrao nerešeno njemu bi pripala titula.

Ove godine, bukmejkeri ponovo postavljaju Malme kao izrazitog favorita za titulu sa kvotom od svega 1,90. Drugo mesto dele Jurgorden koji je upravo doveo jedno veliko pojačanje i Heken sa kvotama od po 7,00.

U užem krugu se još nalaze timovi Elfsborga (10), Hamarbija (15) i AIK-a (18), dok su već dalje Geteborg i Norćeping (50), a dosta dalje su Kalmar (150), Sirijus (200), Mjelbi (250), Halmštad i Vernamo (300), te GAIS, Bromapojkarna i Vesteros sa kvotama 400.

Šampion će biti proglašen krajem novembra, a do tada nas očekuje ludih 30 utakmica.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Baždar: Ostvarila mi se želja, debitovao sam za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA