≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljuti Đoković je najjači Đoković: Novak spreman za momka koji ga je već dva puta pobedio u karijeri

Vreme čitanja: oko 2 min.

Situacija se skroz promenila u nekoliko meseci

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaće se u četvrtfinalu Mastersa u Parizu protiv Holgera Runea, a ova repriza prošlogodišnjeg finala verovatno neće biti ni približno slična onome što smo gledali 2022. godine u Bersiju.

Novak skoro dva meseca nije odigrao zvanični meč pre odlaska u Francusku. Uzeo je slobodno posle nastupa za Srbiju u Valensiji, a sada mu se ruka ponovo navikava na dršku od reketa.

Ečeverija je savladao sa 2:0, a onda ga je sporiji ritam koštao višesatne borbe protiv Talona Grikspora kojeg je na kraju i savladao preokretom za četvrtfinale Pariza.

Publika, iako navikla na velike mečeve u svom gradu, već godinama ne baštini istu onu tenisku kulturu i ne pridržava se kodeksa kada su igrači na terenu.

Iznervirala je Novaka koji je morao da odreaguje, a nije bilo drago ni Holanđaninu zbog ponašanja pojedinaca sa tribina i buke koja nastaje čak u samom momentu servisa.

Sada već po navici, jasno je srpskoj javnosti da je Đoković još jači kada ga naljute, pa mu je ovaj dodatni motor i bio potreban kako bi što brže došao svom udarcu.

Taman na vreme, jer mu sada sleduje duel sa Runeom koji ima pozitivna sećanja na međusobne duele, jer u njima vodi sa 2:1.

Ipak, nekoliko stvari ne ide na ruku Dancu koji ni najmanje ne može da bude zadovoljan drugim delom sezone.

Od Vimbldona do kraja oktobra, Holger je zabeležio čak 10 poraza uz samo jednu pobedu!

Frustracija je bila sve veća, jer je kvalitet tu, ali rezultata nikako nije bilo.

Uspeo je da se održi nekim čudom na sedmoj poziciji ATP liste, a onda je polufinalom u Bazelu dao sebi neki impuls.

Došao je u Pariz, povezao trijumfe ad Dominikom Timom i Danielom Altmajerom, tako da je očigledna njegova determinisanost da odbrani titulu na ovom Mastersu gde je upravo savladao srpskog asa u finalu.

Totalno se radi o drugačijim okolnostima.

Jedna razočaravajuća forma mu sigurno ne daje nikakve pozitivne misli protiv čoveka koji je ove sezone osvojio tri Grend slema i bio na korak da uzme i četvrti.

Jesu sva tri meča prošla u velikoj borbi između ove dvojice (2:1 u Rimu i Parizu za Runea i 3:1 za Novaka na US Openu), ali sada će teško uspeti da prevagne u svoju stranu.

Neće se dati, ali neće ni uspeti da prelomi sezonu protiv Đokovića kojeg tek čekaju dva najbitnija turnira - završni Masters i finalni turnir Dejvis kupa gde sa Srbijom juri novu "salataru".

Bitku ćemo imati, ali će ishod se već nazire.

Naš tip: Novak Đoković - Holger Rune 1&više od 21.5 gemova

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HAD

    3. novembar 2023 | 11:26

    Recite šta im brat radi 😂😂😂 Najjači si brate do 50 te ih tuci hahahaha

  • Joksa

    3. novembar 2023 | 12:10

    Ovo Nole dobiva ladno,još par puta kada se okrene prema istraumiranoj publici i rikne ko lav ili Lakosta ima da otvaram šampanjac,živeo Noleee...!

  • Dragan

    3. novembar 2023 | 13:05

    Staro pravilo kaze - " ne dirajte LAVA dok drema". Sami ste krivi za zadnja dva gema!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA