≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo zbog čega je Zvezda ostala bez matematičke šanse da se domogne plasmana u plej-in Evrolige

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Računica je i više nego jasna

  • 9
KK Zvezda – KK Panatinaikos Foto: Mileta Mirčetić

Porazom u duelu sa Panatinaikosom Crvena zvezda je i zvanično ostala bez ikakve matematičke šanse da se domogne desetog mesta koje garantuje plej-in i naknadnu borbu za plej-of. Matijas Lesor i saigrači su bili prejaki u ovom momentu za tim Janisa Sferopulosa.

Srpski klub je pre duela znao da ih samo pobeda i dalje drži u životu u spletu vrlo interesantnih okolnosti i zbog rasporeda ekipa koje su imali zakazane međusobne mečeve u ovoj 30. rundi i u poslednjem kolu.

Naime, tokom večeri su svoj duel igrali i Valensija i Bajern u Španiji, ekipe koje su uoči runde bile na skoru 13-16 zajedno sa Partizanom. Bilo je jasno da jedan od dva sastava mora otići na 14-16 i u oba slučaja Zvezdi ishod nije odgovarao nakon pobede Partizana nad Baskonijom.

Pobedom Valensije crveno-beli ne bi mogli da preteknu ili njih ili Partizan jer ta dva tima u poslednjem kolu igraju međusoban meč i neko svakako mora da završi sezonu sa makar petnaest pobeda na poziciji deset.

Sa druge strane, slavljem Bajerna bi situacija bila takva da bi u potencijalnom krugu tri minhenskog tima, Zvezde i Partizana na kraju ligaškog dela sezone Nemci imali najbolji učinak, pošto su dva puta bili bolji od crno-belih i jednom od tima sa Malog Kalemegdana.

Na kraju je ipak španski tim uspeo da se domogne bitnog slavlja, a tako čak uticao i na Partizan.

(Telegraf.rs)

18+ Klađenje nije dozvoljeno mlađima od 18 godina!

Video: Teodosić izašao sa parketa sa ćerkicom i dobio ovacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нибрС

    20. mart 2024 | 22:11

    Рачунали сте на његовој табли или по оној чувеној табели...

  • Луцијано

    20. mart 2024 | 22:19

    Dali ce neko u klubu odgovarati za lose rezultate u evropi

  • Rola

    20. mart 2024 | 23:36

    Ko to kaže ko to laže da FMP-2 nema više šanse. Pitajte Čovića ili duha oni sve znaju za sve imaju rešenje pa i za prolazak našeg voljenog garaganskog kluba. Idemo dalje na slavlje u Železniku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA