Oni su tim koji zna šta ih pokreće: adidas Runners Belgrade testirao najnovije patike za još brži korak

Kada je pre 17 godina počeo da sakuplja podatke trkača širom sveta, sportski gigant adidas imao je jedan motiv, kreiranje patike zahvaljujući kojoj će se svako ko je nosi osećati kao da trči po oblacima, dostižući pritom svoju maksimalnu brzinu

  • 0
adidas Ruunners Belgrade Foto: Promo

Inovativni dizajn i kvalitetni materijali iz godine u godinu donosili su najbolje modele patika za trčanje, a onda se kao poslednje tehnološko dostignuće pojavio adidas 4D FWD.

Već na prvi pogled svima je jasno šta vizuelno izdvaja ovaj model od bilo kog njegovog prethodnika - revolucionaran đon koji predstavlja savršenu rešetkastu konstrukciju u kojoj nema pene ili drugih komponenti. Međutim, trebalo je proveriti performanse ovog modela na stazi. Ovo je bio dovoljan razlog da tim adidas trkača poželi da testira mogućnosti ove patike i uveri se u sve prednosti koje im može doneti ovaj inovativni model.

adidas Ruunners Belgrade Foto: Promo

- Testiranje patika, ovoga puta smo rešili da uradimo na malo drugačiji način, napravili smo adidas 4D Experience koji osim ocenjivanja 4D FWD na treninzima trčanja, uključuje i treninge snage i meditacije, a uz sve to i posebnu ishranu. Ceo proces traje 7 dana, a ideja nam je bila da unesemo malo svežine u uobičajenu trening rutinu. Većina naših trkača trenira 3-4 puta nedeljno, ali retko ko kombinuje trčanje sa treninzima snage ili sa meditacijom, te smo zbog toga napravili ovaj sklop aktivnosti kako bismo u njima probudili energiju i izazvali dodatni napor, a oni izabrali nešto najbolje za sebe i na taj način dodatno ojačali svoje telo i um. Zaista se nadam da će trkači dosta toga prihvatiti i primeniti u budućnosti - kaže Biljana Cvijanović, trener i jedan od kapitena adidas Runners Belgrade.

adidas Ruunners Belgrade Foto: Promo

Ključna stvar ove patike je njen đon koji je nastao zahvaljujući jedinstvenoj 3D tehnologiji štampanja, a adidas je među prvima u svetu koristio cutting-edge tehnologiju koja omogućava jednostavno prilagođavanje stopala, ali i đona najrazličitijim podlogama na kojima se trči.

- Cilj svakog trkača je da oseti progres, odnosno vidljivi napredak pri svakom koraku, a upravo adekvatna oprema ima veliki udeo u tome. Kod ove patike se može reći da je sve čista fizika, pri svakom koraku kada spustim stopalo na zemlju čini mi se kao da osećam neku vrstu inercije koja me gura napred. Inače, ja rado trčim maratone i nekada mislim da mi je potrebna neka dodatna energija i dodatna priprema, zato mi se ovo iskustvo sa AR i sjajnim trenerima učinilo kao vrlo korisno. Vežbe snage često umeju da budu zanemarene kod nas trkača jer akcenat stavljamo na kondiciju, ali mi veoma prija kada je celo telo uključeno u pripremu. Patike su prilično meke pa su, po mom iskustvu, najbolje za trčanje po asfaltu - kaže Milan Bibić, dugogodišnji rekreativni trkač i član AR tima.

adidas Ruunners Belgrade Foto: Promo

Osim u razvoj novih tehnologija, adidas ulaže posebnu energiju u očuvanje životne sredine, pa je tako PRIMEKNIT gornjište napravljeno od recikliranog poliestera koji omogućava stopalu da diše, ali i da se slobodno kreće.

adidas Ruunners Belgrade Foto: Promo

Želja da se pokrene i unese novina u trening rutini bila je presudna da se i Nikola Živković, inače po struci stomatolog, ali pre svega pasionirani trkač, priključi ovom jedinstvenom iskustvu testiranja adidas 4D FWD patika.

- Motiv da se priključim ekipi bio mi je dalji napredak, s obzirom na to da sam video koji je plan i program, a i rad sa Biljom Cvijanović koju svi obožavamo. Drugi razlog bila je šansa da ubacim u svoj trening nešto novo. Inače, godinama nosim adidas i ova inovacija koju nova patika ima u predelu đona pruža više udobnosti u odnosu na prethodne 4D generacije. Patike su na prvi pogled veoma lepe, daju neki osećaj stabilnosti, visine, kao neka vrsta podrške. I taj slogan da “pokreću napred” u mom slučaju deluje i definitivno daju neki podsticaj i motivaciju za duže trčanje za one koji nisu u formi da trče duže distance ili brže da trče.

Deo ekipe za testiranje patika bila je i Jelena Glišović, koja se na izazov prijavila kako bi poboljšala svoj stil života, a ujedno naglašava značaj trčanja u grupi.

- Osim idealnih patika, trčanje u zajednici takođe je jedan od načina da pružite sebi mogućnost za napredak i nađete motivaciju da pređete još po neki dodatni kilometar koji možda niste planirali. Meni svaki put adidas Runners Belgrade probudi još jaču želju za boljim rezultatima - zaključuje Jelena.

Za više informacija o radu adidas Runners Belgrade tima posetite njihovu zvaničnu fejsbuk stranicu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA