≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradske ulice su uprkos mrazu bile vrele: Srbija ima sportiste za ponos!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elzan i Milica su osvojili prva mesta u svojim disciplinama na Beogradskom polumaratonu

  • 0
Beogradski polumaraton Foto: Nikola Tomić

Udario je mraz u novembarsko nedeljno jutro, ali Beograd nije spavao - 37. Comtrade Beogradski polumaraton je izveo ljude na gradske ulice.

Pre same trke mogli smo da osetimo kako pozitivna tenzija kod nekih takmičara raste, svako je došao sa nekim očekivanjima i ciljevima. Neko je imao lične unutrašnje ciljeve, dok su drugi želeli to prvo mesto.

Prvi je počeo, ali se poslednji završio polumaraton od 21 kilometra, pre njega je bio gotov skraćeni maraton od 10 kilometara, dok je najkraću deonicu imao maraton za decu i roditelje, koji je u odnosu na glavnu trku krenuli 15 minuta kasnije.

Imamo nekoliko naših pobednika, a ponos Beograda biće pobednica u trci na 10 kilometara Milica Tomašević sa vremenom 36 minuta i 48 sekundi.

Elzan Bibić, osvajač nekoliko medalja sa Srbijom na brojnim prvenstvima, ostvario je pobedu na glavnom događaju i postavio je drugo najbolje vreme ove trke. Istrčao je 21 kilometar za jedan 1:02:15. Drugi u glavnoj trci bio je Muhamed El Gazari sa 1:03:02.

Elzan je u izuzetno jakoj konkurenciji prošao kao prvi kroz cilj sa drugim najboljim vremenom Srbije svih vremena, samo tri sekunde sporije od najboljeg ikada, pa je zaista malo nedostajalo Elzanu da uđe u istoriju kao najbolji u istoriji srpske atletike.

On je u završnoj ravnini bio izuzetno raspoložen, a podsetimo trka je krenula od Bulevara Kralja Aleksandra, preko Dorćola, Novog Beograda, sve do Zelenog venca i Terazija, gde je na kraju prošao kroz ciljnu ravninu Bibić sa ostalim takmičarima.

Takođe, pobednik trke na 10 kilometara je pripadnik vojske Srbije Đuro Borbelj.

(Telegraf.rs)

Video: Bibić posle pobede: Zadovoljan sam trijumfom, jer ovo nije moja disciplina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA