≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković na pobedu od 1. mesta na ATP listi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nole bi već u utorak ujutru mogao da pretekne Alkaraza

  • 1
Novak Đoković Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz zadržao je prvo mesto na ATP listi, koja je objavljena danas, ali i dalje ima samo 20 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Srbina Novaka Đokovića.

Alkaraz trenutno na čelu ATP liste ima 9.815 bodova, dok je Đoković drugi sa 9.795.

Alkaraz i Đoković će igrati na poslednjem grend slem turniru sezone, US openu, koji počinje danas. Španac brani titulu u Njujorku, dok Đoković prošle godine nije učestvovao na Otvorenom prvenstvu SAD zbog statusa vakcinacije.

Na trećem mestu ATP liste je Rus Danil Medvedev sa 6.260 bodova. Danac Holger Rune je četvrti sa 4.790 poena, dok je Norvežanin Kasper Rud na petoj poziciji sa 4.715. Potom slede Italijan Janik Siner, Grk Stefanos Cicipas, Rus Andrej Rubljov i Amerikanci Tejlor Fric i Fransis Tijafo.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je pao za četiri mesta i trenutno je 38. na ATP listi sa 1.110 bodova. Miomir Kecmanović je nazadovao za jednu poziciju i sada je 46. igrač sveta sa 1.020 poena.

Dušan Lajović je zadržao 52. mesto sa 938 bodova. Hamad Međedović je napredovao za dve pozicije, a sada je 143. teniser sveta sa 428 bodova.

Naredna ATP lista biće objavljena za dve nedelje i ona bi trebalo da ustoliči Đokovića kao prvog tenisera sveta. Podsetimo, Novak u Njujorku ne brani ništa kada su u pitanju bodovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA