≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković pregazio rivala u 1. kolu US Opena i vratio se na prvo mesto ATP liste

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miler je bio samo lakši sparing partner

  • 4
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo US Opena, pošto je dominantno pobedio Francuza Aleksandra Milera rezultatom 6:0, 6:2, 6:3 - posle 96 minuta igre.

Đoković se ovim trijumfom vratio i na prvo mesto ATP liste s obzirom na to da nije branio nijedan bod u Njujorku, te da je razlika između njega i aktuelnog šampiona US Opena Karlosa Alakaraza bila samo 20 poena.

Novak će tako za dve nedelje osvanuti na prvoj poziciji, dok će za dva dana igrati duel protiv Španca Bernabea Zapate Miraljesa protiv kog se nikada do sada nije sastajao.

Đoković je bukvalno pregazio Milera, inače 84. tenisera sveta koji iza sebe ima tešku zdravstvenu priču. Srbin je izgledao tako nabrijan da se činilo da je hteo što pre da završi ovaj susret koji je počeo dva sata kasnije od planiranog.

Nije Franzuz znao šta ga je snašlo. Tek ponekad je osvajao poene u pvom setu koji je trajao samo 23 minuta - i u kom je Đoković uzeo tri brejka i dobio ga sa nulom.

Novak Đoković AP/Tanjug

Poveo je Nole i 2:0 na početku rugig seta, da bi Miler konačno uzeo prvi gem. Naravno, dobio je ovacije za to kao da je osvojio set.

Đoković je nedugo zatim uzeo još jednom servis rivalu i stigao do 4:1, da bi usledio neočekivan pad u 6. gemu drugog seta u kom je Miler sada uze brejk.

Samo nakratko je bio u naletu, jer je usledio ribrejk i potvrda drugog seta od strane Đokovića koji je posao završio za sat vremena - 6:2.

Mnogo bolja igra Milera viđena je na startu trećeg seta, dobio je prva dva gema na svoj servis sa nulom i poveo je sa 2:1. Potim je namučio Novaka, otišao u razliku, a onda još jednom s nulom osvojio gem.

Aleksandar Miler Foto: AP/Tanjug

Ključni trenutak desio se u 7. gemu, kada je Miler posle duple servis greške dozvolio Đokoviću priliku za brejk. Ovaj je shvatio da je idealan trenutak za kraj, sačekao je grešku rivala, osvojio poen i na kraju došao do trijumfa.

Zanimljivo, ovaj meč je, računajući vreme u SAD, završen posle ponoći, a Novaka su sa tribina gledale poznate ličnosti. Čak je i britanski muzičar sil bio u njegovoj loži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lilly

    29. avgust 2023 | 06:11

    Zasto bi Nole ponizavao protivnika? Nole igra normalno ali je razlika u klasi velika! Samo tako CARE, zavrsavaj to i idi da odmoris, dolazi sledeci na peglanje!

  • ?

    29. avgust 2023 | 03:09

    Aleksandre ili Aleksandar

  • Paja

    29. avgust 2023 | 07:51

    Obama, zar jos nije uhapsen?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA