Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak posle US opena može da zacementira 1. mesto: Ovo je potencijalno najveća razlika nad Alkarazom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković ima veliku šansu u Njujorku da se značajno odlepi svom najvećem konkurentu trenutno

  • 9
Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Masters Sinsinati 2023 Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo US Opena pošto je bio ubedljiv protiv Aleksandera Milera, a tom pobedom je obezbedio i povratak na prvo mesto ATP liste, čime je zvanično pretekao Karlosa Alkaraza, i za dve nedelje, kada bude izašla naredna ATP lista, biće prvi reket sveta ponovo.

Novak će tako započeti 390. nedelju kao prvi teniser sveta i nastaviće da popravlja svoj rekord.

Nole ima veliku priliku da upravo na US Openu zacementira svoje prvo mesto, a sve će zavisiti od njegovih rezultata, kao i od rezultata Karlosa Alkaraza.

Kako turnir bude odmicao, tako će razlika Đokovića da se samo povećava.

Podsetimo, Novak prošle godine nije igrao na US Openu, jer mu je bilo zabranjeno da igra u Americi zbog toga što se nije vakcinisao protiv korona virusa. Zbog toga sada Novak ne brani ni bod i može samo da zaradi, a maksimalno bi mogao da dobije 2.000 bodova, ako osvoji turnir.

Sa druge strane, Karlos Alkaraz je prošle sezone iskoristio to što Novak nije mogao da igra i osvojio je titulu, ali zato sada brani 2.000 bodova.

Ako ispadne pre finala, izgubiće veliki broj bodova i Novak može drastično da mu pobegne.

Prema trenutnoj listi uživo Novak ima 9.840 bodova, a Alkaraz 7.825. bodova.

Novak bi teoretski maksimalnu razliku mogao da napravi ukoliko Alkaraz ispadne već u prvom kolu, a Đoković opsvoji titulu.

U tom slučaju Aklaraz bi ostao na 7.825 bodova, a Đoković bi imao 11.795, što je skoro 4.000 bodova više, pa bi Novaku bio otvoren put do završetka godine na prvom mestu.

To bi svakako bio slučaj ako Novak trijumfuje, jer Alkaraz i u slučaju da stigne do finala, može maksimalno da ima 8.015 bodova, pa bi to bilo 2.780 bodova razlike.

Istina, Alkaraz je propustio dobar deo turnira nakon US opena zbog povrede, dok Đoković ima veliki broj turnira koje brani, jer je tada igrao i neke turnire koje ranije nije ni razmatrao kao što su Tel Aviv i Astana, a brani i završni Masters i 1.500 bodova.

Nema sumnje, posle US opena nas čeka žestoka borba Novaka i Karlosa oko toga ko će od njih dvojice završiti na prvom mestu.

Novaku bi odgovaralo da posle US opena napravi što veću razliku.

Nole je odlično startovao, a sada je loptica u polju Karlosa Alkaraza, koji od 02.30 igra protiv Nemca Dominika Kepfera.

(Telegraf.rs)

Video: Otac iz Bolivije, majka iz Srbije, a on Amerikanac: Došao u Njujork da gleda Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    29. avgust 2023 | 15:23

    Karlos Alkaraz je “sticajem srećnih okolnosti “ postao prvi teniser. Inače , da je igrao Nole tada kada nisu ga pustili zbog glupe korone, onda bi Alkaraz bio nikada prvi. Al eto , nekom se ponekad posteći

  • Seka

    29. avgust 2023 | 15:34

    Fric je podli. Novače, čuvaj se.

  • Bata

    29. avgust 2023 | 15:44

    Bla, bla, bla! Poznate stvari, koje Novaku nisu prioritet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA