≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Đoković u trećem kolu US Opena: Novak zakazao srpski derbi sa Đereom pod svetlima Njujorka!

Vreme čitanja: oko 6 min.

Španac je bio uporan u nekim momentima, ali lako rešen rebus za srpskog asa

  • 4
Novak Đoković Zapata Miraljes Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković bez ikakvih problema preskočio je i drugu prepreku na US Openu pošto je sa 6:4, 6:1, 6:1 savladao Bernabea Zapatu Miraljesa i plasirao se u treće kolo US Opena.

Još jedan korak je napravljen ka novoj, 24. Grend slem tituli. Još je put dug, a na njemu sledeći stoji Laslo Đere sa kojim će Novak rešiti pitanje ko će u četvrtu rundu prestižnog turnira u Njujorku.

Možda je Novak nešto nezainteresovanije ušao u ovaj duel, ali je bilo evidentno da mu se ponavljaju ne baš svojstvene neiznuđene greške u prva tri gema.

Počeo je polako da stabilizuje igru dok je jurio prednost Španca bez brejka, a onda je i sam stigao do vođstva.

Ono što se moralo priznati Zapati Miraljesu jeste da je fizički apsolutno parirao Novaku u razmenama, intezitet je bio prilično dobar, ali je popustila jednom koncentrancija i odmah je kažnjen. Prvu brejk loptu je spasao bekhend paralaleom (30:40), a onda je u jednom dinamičnom poenu imao priliku da kazni nešto slabiju egzekuciju Đokovića. Nije uspeo (3:2).

Nakon toga sačuvan servis do kraja prvog seta, a onda i još lakša priča u drugom gde je prelako došao do duplog brejka i naterao španskog predstavnika da se mnogo rano oprosti od svih šansi.

Ipak, pritisnuo je Španac, u prva dva servis gema trećeg seta je imao tri brejk lopte, ali mu nije Novak dozvolio da napravi nešto više iz ovog duela.

Izgubio je Zapata Miraljes svoj servis u četvrtom gemu i tako potpisao svoj poraz.

Sada sledi srpski derbi između Novaka i Lasla, njih dvojica se dobro poznaju, igrali su i trenirali zajedno, pa će Artur Eš samo ulepšati predstavu dva zemljaka.

TOK MEČA

III SET

6:1 - KRAJ! ĐOKOVIĆ JE U TREĆEM KOLU TURNIRA!

5:1 - NOVI BREJK ZA NOVAKA...

4:1 - Laka potvrda uz jedan lep izlazak na mrežu. Još dva gema i priča je gotova u ovoj fazi takmičenja za Novaka.

3:1 - BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Olako je Zapata Miraljes prepustio ovo, kao da se razočarao što nije u prošla dva servis gema Novaka uspeo da napravi brejk. Sve ga je to koštalo, a sada je autoput spreman za Srbina da nastavi ka narednom kolu.

2:1 - Verovatno da se Đoković namučio u ova dva servis gema u trećem setu nego u čitavom ostatku meča. Dve brejk lopte je imao španski predstavnik, morao je da gradi i da rizikuje, a toliko je bio blizu da upadne u minus u ovoj deonici. Ipak, jedna skraćena dijagonala, a onda i jedna preduga razmena završena poenom zaključile su novo vođstvo.

1:1 - Asom zaključuje poravnanje u setu. Želi Španac da se nadigrava još, da se istrči jer ima snage i ima volje da prolongira priču.

1:0 - Ovde je mogao Zapata Miraljes da napravi neku vrstu pometnje, imao je brejk loptu, ali je nije iskoristio. Jeste da se djus vraćao tri puta, ali svaki put je Novak gađao forhend paralele i izlazio uspešno na mrežu.

II SET

Novak Đoković Zapata Miraljes Foto: Tanjug/AP

6:1 - SEEET ZA NOVAKA! Totalno je popustio Španac i samo se prepustio. Đoković je sada na korak od trećeg kola US Opena.

5:1 - Možda je usledio mali blic Zapate Miraljesa, ali je na djusu usledila jedna skraćena loptica koju nije mogao da sustigne. Nakon toga, moraće da servira za ostanak u setu.

4:1 - PONOVO GUBI SERVIS ŠPANAC! Čini se da je i ovaj set gotov. Teško se vraćaju dva brejka Novaku, pogotovo na betonu, tako da se ide ka onom neminovnom.

3:1 - Prelaka potvrda. Španac već polako počinje da gubi korak i čini se da se prepustio inerciji koja ga odvlači ka lakom porazu.

2:1 - BREEEEJK ĐOKOVIĆ! Desila se jedna krajnje čudna situacija koja se verovatno nije dešavala ranije u svetu tenisa. Novaku je upisan bio poen više, pa je nakon još jednog osvojenog krenuo ka klupi, kao i njegov protivnik, a onda je sutkinja u stolici pozvala igrače da se vrate u teren jer je tek u tom momentu bila brejk lopta za Đokovića. Nešto malo kasnije, tačnije, tri poena kasnije, Srbin je oduzeo servis Zapati Miraljesu, ali ostaje ovaj simpatični propust upamćen.

1:1 - Lak gem za Đokovića koji je jedini poen izgubio tek na 40:0, tako da je ponovo pritisak na Španca.

1:0 - Nije imao Zapata Miraljes pritiska, ponovo na startu seta, ali je definitivno da Novak opuštenije ulazi u deonice i da tek kasnije dodaje gas.

I SET

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

6:4 - SEEEET ZA ĐOKOVIĆA! Bez mnogo muke, zaključen je ovaj deo priče. Sigurno je napravljen prvi korak, uz nešto sporiji start, ali je vreme učinilo svoje i Novak je sve stvari postavio na svoje mesto.

5:4 - Nešto slabija kretnja i nešto nezainteresovaniji udarci od strane Novaka uslovili su to da španski igrač ponovo priđe na gem zaostatka. Ipak, najbitnije je ono što sledi, a to je servis Đokovića koji će moći da zaključi deonicu.

5:3 - Ponovo lak gem za Đokovića, pa sada ni razmene više recept za protivnika da pokuša da promeni nešto. Jednostavno, sve više i više je vidljiva razlika u kvalitetu i Zapata Miraljes će servirati za ostanak u ovom setu.

4:3 - Uspeo je da preživi Španac, da ne potone skroz. Moglo je vrlo lako da dođe do toga da Novak servira već sada za set, ali je uspeo da se otme od četiri djusa i smanji razliku.

4:2 - Laka potvrda stečenog, a posebno se izdvajaju treći i četvrti poen sa prelepim kombinacijama i lopticom u levom uglu pored osnovne linije.

3:2 - BREEEEJK ĐOKOVIĆ! Ono što se mora priznati Zapati Miraljesu jeste da fizički apsolutno parira Novaku u razmenama, intezitet je prilično dobar, ali je sada popustila jednom koncentrancija i odmah je kažnjen. Prvu brejk loptu je spasao bekhend paralaleom (30:40), a onda je u jednom dinamičnom poenu imao priliku da kazni nešto slabiju egzekuciju Đokovića. Nije uspeo. Srbin je sada u dobroj poziciji.

2:2 - Ovakav smo gem očekivali od Novaka. Sve je rešio brzo i hirurški precizno. Španski teniser je pravio početničke greške u sva četiri poena, izbacivao lopticu daleko u aut, tako da je sa nulom stiglo i novo izjednačenje.

1:2 - Ne popušta Zapata Miraljes. Suočio se sa dva djusa i ogromnim pritiskom od strane Đokovića, ali je koristio tehniku kao na šljaci, blago proklizavao po betonu kako bi sustizao sve što dolazi sa druge strane. Skoro je 15 minuta igre i Španac ponovo vodi.

1:1 - Ovo je moglo da bude "čupavo". Đoković se u slabom momentu jedva izdvojio od grešaka, spasao dve brejk lopte sa dobrim kik servisima i uspeo da poravna. Još uvek nije ovo onaj pravi Novak, ali sigurno će se i on pojaviti kako meč bude odmicao.

0:1 - Novak se još uvek nije zagrejao. Tri neiznuđene greške i lak uvodni gem za Španca bez izgubljenog poena.

PRE MEČA

Novak je prvom pobedom u Njujorku zagarantovao sebi prvo mesto svetske rang liste, jer Karlos Alkaraz ni odbranom titule ne bi mogao da ponovo stane ispred njega po završetku turnira.

Osvojio je i srpski as Sinsinati, nastavio dobru priču u "velikoj jabuci", pa traži i produžetak pozitivne serije na američkom tlu uz krajnji cilj da osvoji 24. Grend slem u karijeri.

Ukoliko bude slavio, Đoković će se sastati sa boljim iz meča Lasla Đerea i Iga Gastona, tako da bi u Njujorku mogli da vidimo srpski derbi.

Sve o meču Novaka i Zapate Miraljesa možete pročitati ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA