Vreme čitanja: oko 2 min.

"Novak Đoković je najbolji čovek koji je ikad igrao tenis": Hrvat nahvalio Srbina pred njihov meč na US Openu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veoma moćne reči

  • 3
Borna Gojo, hrvatska, dejvis kup Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković je posle velikog preokreta slavio protiv Lasala Đerea sa 3:2, čime se domogao i četvrtog kola na US Openu, a gde će mu protivnik biti još jedan Balkanac - radi se o Hrvatu, Borni Goju.

Borna Gojo je prošao i kvalifikacije, gde je izbacio Hamada Međedovića, dok je u glavnom žrebu bio bolji od Delijena, Mekdonalda, a potom i Jiržija Veselog, dok je svu trojicu pobeđivao bez muke - sa po 3:0.

Sada će naspram sebe imati veoma težak zadatak, pošto će mu rival biti verovatno i najbolji teniser koji se bavio ovim sportom u njegovoj istoriji.

- Novak je veliki favorit. Imam ja tremu, ali svi oni mene treba da dobiju, svi su favoriti protiv mene. Očekujem ekstremno težak meč i veliki izazov za mene, nešto novo u mojoj karijeri. Druga sedmica Grend slema prvi put, naravno da se veselim i nadam se da ću pokazati dobar tenis - rekao je Borna Gojo na svojoj konferenciji.

Nije tu stao Hrvat s pohvalama na račun Novaka, već je i nastavio s ogromnim poštovanjem.

- Divim se Novaku, imam definitivno neverovatan respekt prema njemu i tome što je sve ostvario. On je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno. Pogotovo kada tako uspe neko tko dolazi iz zemlje kao Srbija, Hrvatska, BiH… Mi nemamo ništa, nismo Australijanci, Amerikanci, Francuzi, koji imaju velike teniske federacije i dobijaju mnogo pozivnica za najbolje turnire. Zato posebno cenim Novakov uspeh, on je najbolji ikad, u to nema sumnje. Treba da se pripremim za Novaka najbolje što se može, i da mislim na svoju igru.

Na kraju, istakao je da se nada uzbuljivoj atmosferi.

- Nadam se uzbudljivoj atmosferi, zašto ne. Doživeti tako velike stadione je nešto za šta igraš i zašto si se i počeo baviti tim sportom. Veselim se tome. Sigurno će biti navijača s obe strane. Imam nekoliko prijatelja koji rade tu, došli su mi i sestra i otac. Došli su mi i neke kolege i trener sa faksa

(Telegraf.rs)

Video: Da li ste ikada videli raspevanijeg člana "stafa" : Amerikanac dočekuje ljude na meč Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    2. septembar 2023 | 21:59

    E neka si tom zapadnom smecu objasnio!

  • sasa

    2. septembar 2023 | 20:00

    Svaka cast na korektnoj izjavi, ceni Novakov trud i za losije rangirane tenisere… srecno sutra!

  • y

    3. septembar 2023 | 07:38

    Ako ćemo realno reći tako je nema mu ravnog sve ih posla kući.😂🍀❤️Nole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA