Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o meču Đokovića i Goja u osmini finala US Opena: Redovni prolaz Srbina ili senzacija za Hrvata

Vreme čitanja: oko 2 min.

Biće ovo jedna topla noć u Njujorku

  • 3
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković i Borna Gojo odigraće meč osmine finala US Opena. Srpskog asa smo svakako očekivali u ovoj fazi takmičenja, ali je njegov protivnik napravio uspeh karijere i svetla Artur Eša će prvi put obasjati i njega.

KADA SE IGRA MEČ?

Kao što je već pomenuto, susret će se odigrati na glavnom stadionu poslednjeg Grend slema u sezoni. Organizator je odlučio da srpski derbi smesti kao prvi meč noćnog termina, pa će ljudi u Srbiji imati priliku da okršaj gledaju u jedan čas posle ponoći.

FORMA ĐOKOVIĆA I ĐEREA

Novak je do meča sa Đereom imao jedan furoizan nalet i Aleksandru Mileru i Bernabeu Zapati Miraljesu nije dozvolio ni da pomisle o setu, a kamoli o eventualnoj pobedi u prvom i drugom kolu turnira.

Ali, nakon toga je usledio srpski derbi sa Laslom Đereom koji je poveo 2:0 i žestoko uplašio Đokovićeve navijače. Usledio je veliki preokret i nastavak pohoda na 24. Grend slem titulu.

Sa druge strane, verovali ili ne, Hrvat do osmine finala nije izgubio ni set, iako se prvi put nalazi dalje od druge runde Grend slema.

Doduše, imao je sreće da mu se na putu ne nađe niti jedan nosilac, pa je iz kvalifikacija nastavio niz pobedama protiv Huga Deliena 3:0, Mekenzija Mekdonalda 3:0 i Jiržija Veselog sa 3:0.

Ipak, njegova bajka koja već dugo traje u "velikoj jabuci" mogla bi lako da se završi ovde. Sve osim poraza bi bila prvoklasna senzacija.

PRENOS MEČA

Meč Đokovića i Đere možete da gledate na kanalima Eurosporta.

MEĐUSOBNI DUELI

Novak i Borna se do sada nisu sastajali, pa će im meč na US Openu biti prvi meč u karijeri gde će odmeriti snage.

NAREDNI PROTIVNIK

Ukoliko Novak Đoković prođe u četvrtfinale takmičenja na Flešing Medouzu, za protivnika će imati boljeg iz duela devetog tenisera sveta Tejlora Frica i Švajcarca Dominika Strikera.

VREMENSKA PROGNOZA

BIće izuzetno topla noć u Njujorku. Najavljuje se čak i do 30 stepeni celzijusa sa jedva osetnim vetrom. Svakako, nikada zaobilazna vlaga koja će sada biti na nekih 55 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuu

    3. septembar 2023 | 20:28

    Ala su mu protivnici, sve neki nn likovi, sa takvima svako može da osvoji grend slem...

  • Ajooj

    3. septembar 2023 | 18:56

    Ala su mu protivnici, sa takvim nn likovima svako bi osvojio grend slem..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA