≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Đoković govorio o Jokiću i Ibrahimoviću, pa se dotakao narednog rivala: "Neću da pričam o tome"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Održao je Đoković konferenciju posle plasmana u četvrtfinale RG

  • 0
Novak Đoković, Borna Gojo Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser i prvi reket sveta, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale turnira na US Openu, pošto je sa 3:0 savladao Hrvata Bornu Goja. Po setovima je bilo 6:2, 7:5, 6:4 za nešto malo manje od dva i po sata igre na stadionu Artur Eš.

Novak se nije preterano umorio, a u četvrtfinalu ga čeka duel sa Tejlorom Fricom.

Posle meča sa Gojom, Đoković je poručio da je spreman na izazove, dok je to potvrdio i na konferenciji.

- Zadovoljan sam, kako sam ušao u meč, odličan prvi set. Drugi set je bio prilično jak, uspeo sam da se vratim, Neutralizovao sam mu servis, visok je momak, ali se dobro kreće. Mislim da sam uspeo, takođe sam uspeo da mu pročitam servis i da na kraju pobedim - rekao je Đoković na početku.

Osvrnuo se i na to što je čuveni NFL kvoterbek Eron Rodžers gledao njegov meč, te je pomenuo i Nikolu Jokića i Zlatana Ibrahimovića.

- Nadam se da je uživao. Tom Brejdi je na Rolan Garosu sedeo pored moje žene, imamo jako dobre odnose, imam veoma mnogo poštovanja prema njemu. Dugotrajan je, on je takođe u centru pažnje zbog dugovečnosti. Pokušavam da održim vezu sa sportistima iz drugih sportova, poistovećujem se sa njima, poštujem njihovu veličinu. Oni su u svojim sportovima veliki, želite da učite od njih, nikada ne znate koliko nešto može inspirativan. Zlatan, koji mi je omiljen i sam fudbal, on ima balkanski mentalitet, to razumem jako dobro i znamo se 15 godina.

- Nikola Jokić je najbolji košarkaš sveta, neverovatan čovek, svi su oduševljeni šta radi na košarkaškom terenu. Nisam ekspert, ali sam srećan što srpski igrač dominira u NBA ligi, nikada se to nije na tom nivou dešavalo. Volimo se i podržavamo, pratim i da smo ušli u četvrtfinale Mundobasketa. Pratim i odbojku, naravno da pratim, sport je moje polje života, znam kroz šta prolaze i divim im se - rekao je Novak.

Novak Đoković, Borna Gojo Foto: Tanjug/AP

O narednom rivalu.

- Neću da pričam o tome šta bi on trebalo da uradi da bi imao šansi protiv mene! Sigurno je da će videti sa svojim trenerom, a ja ću odraditi pripremu, pogledati mečeve kada smo igrali jedan protiv drugog, onaj u Sinsinatiju. Gledam poztiivno na to, igrali smo nekoliko puta. Servis i forhend su mu najjači, mnogo je napredovao, radi veoma dobro, ima sjajne trenere i sigurno je da će biti motivisan.

O američkim teniserima.

- Vidim da će biti više podrške za Frica, ali je to nešto očekivano jer igraju kući. Bio bih iznenađen da je drugačije. Očekujem i biću spreman za to mentalno, ali svaki meč će biti sve teži, četvrtfinale je GS. Amerika ima tri predstavnika, to je veoma bitno za ovaj turnir. Amerika je imala najveće svih vremena, Sampras, Agasi, Konor, Rodik, svi su sjajni. Kada se naviknete na takve šampione, sve osim toga nije uspeh. Visok kriterijum je postavljen za ostale, eto, Izner je bio Top 10. Ako ne osvojite GS, neki misle da ste neuspešni.

- Siguran sam da postoji veliko uzbuđenje zbog uspeha igrača iz SAD. Tomi Pol je bio u polufinalu AO, Ben Šelton koji je došao sa koledža pokazuje sjajan tenis, to je velika poruka za one koji idu na koledž da mogu da se unaprede. Nekada je to bilo drugačije, u mojoj regiji ko ode na koledž je "zdravo" karijeri. Pažnja je sada na US Openu i vrlo je bitno da se uspe.

Novak Đoković, Borna Gojo Foto: Tanjug/AP

O pitanju koje nikada nije postavio.

- Ne znam koliko me dobro poznajete, imam način da kažem nešto šta me i ne pitaš, provučem. Nemam tu agendu, nemam to osim tenisa. U suštini, zavisi od raspoloženja. Nekada sam raspoložen da pričam o sportu, zdravlju, pripremi, oporavku, o tako tim stvarima kojima se ne priča toliko. U toku turnira, opet, gledaš da ne govoriš, jer drugi slušaju šta pričaš. Ima ulaganja koliko želiš da podeliš. Konferencije koje nisu teniske su sigurno interesantije!

O Goju i šta bi promenio u tenisu.

- Čestitke Borni, odigrao četvrto kolo, igrao izuzetno dobro, puno će mu značiti, ako nastavi ovako, sigurno će vrlo brzo graditi renking ka gore. Mislim da je prvi put u Top 100, čestitke na tome, zasluženo. Što se tiče njegovih komentara (umirujući sport), ne bih se skroz složio sa njim. Razumem suštinu, ali treba dosta toga da se promeni. Pričao sam da je Nextgem finale napravljen i osmišljen da se neke stvari istestiraju. Nešto iz toga da se ubaci u tenis. Sa muške strane, sa ženske ne znam da li imaju neki drugi pristup.

- Ako već imamo dozvoljen koučing, pričao sam sa nekoliko igrača i trenera, da li bi trebalo da ulazi trener na teren ili ne. Po meni je to interesantno, nemam nešto mnogo protiv toga, koučing se dešavao i pre nego što su ga dozvolili. Pokušavate da dobijete neke smernice od trenera, sada možeš i da vičeš, to je ono što ja radim! Ne znam zašto to ne bi bio slučaj, mislim i da je logično. možda ne bih podržao baš sve da se čuje, odaje se dosta toga, pa neko može da javi suparničkom timu.

(Telegraf.rs)

Video: Otac iz Bolivije, majka iz Srbije, a on Amerikanac: Došao u Njujork da gleda Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA