≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ja sam mali Novak Đoković i ovako ću probati da pobedim Alkaraza na US Openu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijan smatra da će mu fizička sprema i dugački udarci pomoći da sruši prvog reketa sveta

  • 4
Mateo Arnaldi Printskrin: Instagram/mattearnalds

Italijanski teniser Mateo Arnaldi (22) pokušaće danas da napravi čudo i eliminiše Karlosa Alkaraza sa US Opena, a sudeći po izjavama koje je dao očigledno je optimista.

Iskreno, ima na čemu i da gradi optimizam s obzirom na to da je prethodno izbacio 16. igrača sveta Kamerona Norija, dok za sebe kaže da je kao "mali Novak Đoković."

Govoreći za "Il Messaggero" u decembru, Arnaldi je sebi dao pomenuti nadimak.

- On je oduvek bio moj idol, u Rimu sam ga čak zagrevao pre meča, on je moja referentna tačka. Imajući u vidu odgovarajuće proporcije, postoje neke sličnosti. I ja bih sebe definisao kao dobro riternera, kao i Đoković.

Italijan takođe smatra otvorene tvrde terene kao svoju najbolju podlogu.

- Odrastao sam na toj podlozi, a onda smo početkom godine počeli više da igramo i u dvorani, iako su najbolji rezultati do sada bili na šljaci. US Open i Australijan open ostaju slemovi na kojima sanjam o velikom rezultatu: naporno radim i veoma sam ambiciozan.

Mateo Arnaldi Foto: AP/Tanjug


- Kada sam video žreb, cilj mi je bio da igram protiv Alkaraza. Nikad nisam igrao protiv svetske broj 1. Prosto je nešto ludo pomisliti šta sam bio na početku godine i gde sam sada. Samo pokušavam da razmišljam o meču za mečom i da uživam u ovom trenutku - rekao je Italijan koji ima plan kako da sruši Španca:

- Mislim, ne želim da kažem da igramo veoma slično, ali on je veoma fizički jak. Mislim da sam i ja takođe. Trudim se da igram koliko mogu, da donesem meču duge poene i distance. Nadam se da će to biti dobar i zaista intenzivan meč, nikad se ne zna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA